- Aktualności
- Studia
- O studiach
- Wymiany studenckie
- Wsparcie dla studenta
- Studencka aktywność
- Koła naukowe
- SKN na Wydziale Biologii i Hodowli Zwierząt
- Interdyscyplinarne SKN Biomedyków
- SKN Antropologów „JUVENIS”
- SKN Bioinformatyków
- SKN Biologów Roślin „Mlecz”
- SKN BIOSUS
- SKN Bovis
- SKN Dobrostanu Zwierząt Gospodarskich i Towarzyszących „Artemis”
- SKN Gallus
- SKN Hodowców Małych Przeżuwaczy i Zwierząt Futerkowych „FutrOwce”
- SKN Pszczelarzy „APIS”
- SKN Teriologów
- SKN Zoologów i Ekologów
- SKN Żywienia Zwierząt
- SKN na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności
- SKN na Wydziale Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji
- SKN na Wydziale Medycyny Weterynaryjnej
- SKN na Wydziale Przyrodniczo-Technologicznym
- SKN Analiz Rynkowych
- SKN Entomologów „Skorek”
- SKN Medyków Roślin „Armillaria”
- SKN Genetyków i Hodowców Roślin
- SKN Gleboznawstwa i Ochrony Środowiska
- SKN Inżynierii Rolniczej
- SKN Odnawialnych Źródeł Energii „BioEnergia”
- SKN Ogrodników
- SKN Sadowników GALA
- SKN Szczegółowej Uprawy Roślin „Koniczynka”
- SKN Termodynamiczni
- SKN na Wydziale Gospodarki Przestrzennej i Architektury Krajobrazu
- SKN na Wydziale Biologii i Hodowli Zwierząt
- Organizacje i kluby studenckie
- Grupy twórcze
- Studenckie projekty badawcze
- Koła naukowe
- Ekstranet Studencki
- USOS
- Sylabus
- Samorząd Studencki
- E-learning
- Języki obce
- Przedmioty humanistyczne
- Sport
- Wydziały
- Studia podyplomowe
- Agro-Unia
- Dobra praktyka produkcyjna i higieniczna oraz audytowanie systemów jakości zdrowotnej żywności
- Ekologiczne i integrowane ogrodnictwo
- Hodowla koni i jeździectwo
- Naukowe podstawy treningu koni
- Nowoczesna produkcja owoców miękkich
- Ogrodnictwo miejskie
- Pielęgniarstwo i chów zwierząt towarzyszących
- Przetwórstwo rolno-spożywcze w gospodarstwie rolnym
- Psychodietetyka
- Technologia piwowarstwa
- Technologia winiarstwa
- Wycena nieruchomości
- Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy
- Zarządzanie ośrodkiem jeździeckim
- Zioła i nutraceutyki
- Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna
- MYKO-Med Mykoterapia, uprawa i przetwarzanie grzybów jadalnych i leczniczych
- Uczelniany system zapewnienia jakości kształcenia
- Biblioteka
- Najlepsi absolwenci
- Otwarty Uniwersytet Trzeciego Wieku
- Badania
- Wiodące dyscypliny naukowe
- Wiodące Zespoły Badawcze
- AgrEn – Rolnictwo • Środowisko • Zasoby naturalne
- ASc4Future – Zootechnika przyszłości
- BioActiv – Biokataliza i aktywność biologiczna
- BioDivRO – Bioróżnorodność i zrównoważony rozwój w rolnictwie i ogrodnictwie
- BioTech@Life – Biotechnologia dla życia i przemysłu
- DroPOWER – Drobiarstwo – od pola do stołu
- Food&Health – Żywność i zdrowie
- Inno-WET – Innowacyjna diagnostyka i terapia weterynaryjna
- Inoter – Inteligentne i nowoczesne technologie w rolnictwie
- LandArch – Architektura krajobrazu
- OncoVet – Onkologia weterynaryjna
- Plants4FOOD – Żywność funkcjonalna pochodzenia roślinnego
- SCR – Zrównoważone miasta i regiony
- SPACEOS – Zespół badania Ziemi i kosmosu technikami geodezyjnymi
- THETA – Grupa Biostatystyczna
- WBVG – Zespół waloryzacji odpadów i biomasy
- WCE – Woda • Klimat • Środowisko
- Projekty
- Baza wiedzy UPWr
- Patenty
- Laboratoria – usługi
- Inicjatywa Doskonałości – Uczelnia Badawcza
- Europejska Karta Naukowca
- Ochrona własności intelektualnej – przewodnik
- Publikacje tygodnia
- Studenckie projekty badawcze
- Szkoła Doktorska UPWr
- Studia doktoranckie
- Współpraca
- Oferta dla biznesu
- Oferta biznesowa
- Oferta technologiczna
- Biologiczna metoda wytwarzania erytrytolu z glukozy przez unikatowy szczep drożdży Yarrowia lipolytica Wratislavia K1UV15
- Rekombinowane białka Hsp60 i OMP40 Histophilus somni oraz ich zastosowanie w profilaktyce lub leczeniu zwierząt gospodarskich
- Metoda otrzymywania masy jajowej o obniżonej zawartości cholesterolu wraz z odzyskiem błon podskorupowych jaj
- Myszy transgeniczne IFNγ-LUCIA wizualizujące wyrzut interferonu gamma
- IFNγ-LUCIA transgenic mice visualizing the release of interferon-gamma
- Sposób ekstrakcji ksantohumolu
- Naturalne podłoże ogrodnicze
- Chipsy z owoców albo warzyw
- Opracowanie funkcjonalnych dodatków paszowych dla krów mlecznych
- EKO-PRZYSTANEK
- Funkcjonalne przekąski ekstrudowane
- Ketchup o właściwościach prozdrowotnych
- Produkcja drożdży Yarrowia lipolytica wzbogaconych w kwas kynureninowy
- Piwo o obniżonej zawartości acetaldehydu
- Piwo ze słodu bezglutenowego
- Techniki Precyzyjnego Pozycjonowania Punktu (PPP)
- Prognozy parametrów meteorologicznych z wykorzystaniem obserwacji GNSS.
- „Fruit leathers” („Skóry owocowe”) jako prozdrowotna alternatywa dla tradycyjnych przekąsek
- Nowe szczepy Trichoderma jako środki biologiczne wspomagające ochronę roślin
- Stanowisko do procesu suchej fermentacji beztlenowej i produkcji biogazu
- Forma do produkcji wędzonek o zwiększonej długości batonu
- Pasza do dokarmiania lub podkarmiania pszczół
- Żyjące ściany bioróżnorodne
- Kolorowe kluski ziemniaczane
- Kolorowy susz ziemniaczany
- Kolorowe ziemniaki pakowane próżniowo
- Kolorowe pyzy ziemniaczane - koncentrat
- Kruche ciasto z mąki owsianej
- Kruche ciasto z mąki gryczanej
- Drożdże paszowe z makuchów z pestek dyni
- Drożdże paszowe z makuchów konopnych
- Drożdże paszowe z makuchów rzepakowych
- Bułka tarta z dodatkiem ziemniaka
- Laboratoria i pracownie
- Baza naukowców i publikacji
- Znajdź praktykanta
- Kursy i szkolenia
- CSR – społeczna odpowiedzialność biznesu
- Kliniki weterynaryjne
- Projekty
- Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich
- Operacja pn. „Innowacyjna metoda impregnacji powierzchniowej jako sposób zapewnienia wysokiej jakości liofilizowanych produktów w cyklu logistycznym od produkcji do konsumpcji”
- Operacja pn. „Innowacyjna metoda otrzymywania napojów sojowych o obniżonej zawartości związków z grupy off-flavour”
- Operacja pn. „IQSell: Innowacje organizacyjne dla rozwoju krótkich łańcuchów dostaw żywności”
- Operacja pn. „Opracowanie i wdrożenie technologii chowu kur niosek z wykorzystaniem «inteligentnego kurnika»”
- Operacja pn. „Opracowanie technologii wykorzystywania wody ozonowanej w uprawie i przechowalnictwie szparaga, co pozwoli na istotną redukcję stosowania środków ochrony roślin, a tym samym na ochronę środowiska glebowego oraz otrzymanie znacząco udosk
- Operacja typu „Inwestycje mające na celu ochronę wód przed zanieczyszczeniem azotanami pochodzącymi ze źródeł rolniczych” PROW 2014-2020
- Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego
- EPOS
- EPOS-PL+
- E-science
- Innowacyjne rozwiązania technologiczne w procesie opracowywania produktów o wyższym poziomie związków bioaktywnych
- Interreg Europa Środkowa 2021-2027
- Opracowanie nowej technologii suszenia sublimacyjnego z zastosowaniem hybrydowego dostarczania ciepła w aspekcie znaczącego ulepszenia produktu i zmniejszenia energochłonności procesu
- Europejski Fundusz Społeczny
- Fundusze Europejskie dla Nowoczesnej Gospodarki
- Inne Fundusze Europejskie
- Horyzont 2020 / Horyzont Europa
- Ministerstwo Edukacji i Nauki
- Doktorat Wdrożeniowy
- Doskonała nauka II
- Najlepsi z najlepszych! 4.0
- Perły Nauki
- Przebudowa domu studenckiego "ARKA"
- Studenckie koła naukowe tworzą innowacje
- Premia na Horyzoncie 2 (EYE)
- Projekty Międzynarodowe Współfinansowane (EYE)
- SUP-RIM
- TCS AH (Thematic Core Services Anthropogenic Hazard) węzeł tematyczny dla zagrożeń antropogenicznych
- Narodowa Agencja Wymiany Akademickiej
- Narodowe Centrum Badań i Rozwoju
- HoReCa DUO
- Innowacyjna łagodna obróbka wina prowadząca do zwiększenia jego stabilności
- Lider
- LivestockSense
- MI-WINE
- MSININ
- Narzędzia cyfrowe do zrównoważonego zarządzania zasobami wodnymi: integracja wpływu zmian klimatu, użytkowania terenu i rozwiązań optymalizacyjnych
- NUTRITECH
- POWER RegZD
- POWER UPWR 2.0
- ProHum
- PRO-NUTRI
- SMART-WATERDomain
- SOMPACS
- Synergia Biologicznego i Termochemicznego Przetwarzania Bioodpadów w Celu Zmniejszenia Wpływu na Środowisko oraz Zwiększenia Efektywności Procesu
- Szybka Ścieżka
- Tango
- Uniwersytet Przyrodniczy dostępny dla wszystkich
- Wykorzystanie miejskich bliźniaków cyfrowych do współtworzenia elastycznych systemów dodatniego bilansu energetycznego dla dzielnic
- Narodowe Centrum Nauki
- Niemiecka Federalna Fundacja Środowisko (DBU)
- Agencja Badań Medycznych
- Archiwum projektów
- API-FAG
- AZON 2.0
- BEST4SOIL
- BioTechNan
- B-Innova – Master in Food Technology
- Bio-nanosatelita
- Centrum Innowacyjnych Technologii
- Diamentowy grant
- Dobry Start
- Etiuda
- Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich
- Grupa Operacyjna EPI - Original Food Sp. z o.o.
- ModernHatchEPI.eu
- Operacja pn. „Innowacyjna produkcja jaj biofortyfikowanych w wybrane mikroelementy"
- Operacja pn. „Innowacyjna technologia wytwarzania i rozlewu wina gronowego oraz sposób organizacji produkcji jako czynniki podniesienia jakości produktów winiarskich wytworzonych lokalnie"
- Operacja pn. „Innowacyjne metody chowu i hodowli owiec w świetle zmieniających się warunków klimatycznych Dolnego Śląska”
- Operacja pn. „Wdrożenie innowacyjnych elementów technologicznych w procesie wylęgu kaczek w celu ograniczenia zagrożeń mikrobiologicznych i poprawy jakości zdrowotnej i dobrostanu lężonych piskląt"
- Europejski Fundusz Spójności
- Grow Green
- HYDROBOX2.0
- INCREaSE
- Inkubator Innowacyjności 2.0
- Inkubator Innowacyjności 4.0
- INOMEL
- InterStud WUELS
- Kryta pływalnia
- LegumeGap
- Modyfikacja systemu stabilizacji wewnętrznej modelującego kręgosłup w okresie wzrostu
- POWER na UPWr – kompleksowy program rozwoju uczelni
- Program Infrastruktura i Środowisko
- Programy regionalne
- Projekt stażowy WIKŚiG WBiHZ
- Projekt stażowy WIKŚiG WBiHZ
- Projekt stażowy WPT
- Projekt stażowy WPT
- Projekty zakończone do 2016
- PROM stypendia dla doktorantów i kadry
- PROWASTE
- Przebudowa Katedry Genetyki
- Przyjazne e-uczelnie
- ReDiverse
- Rozwój przedkliniczny przeciwciał monoklonalnych do diagnostyki i terapii psich nowotworów hematologicznych
- RUBIZMO
- ScienceNet
- Sieć edukacji żywieniowej dla zrównoważonego rozwoju Euroregionu Nysa
- Skills for Studies
- Sonatina
- Sonata Bis
- STREFOWA
- SynBio4Flav
- WUELS - Natural algorithm for success
- ZBIORTUR
- 1000 lat Górnych Łużyc – ludzie, grody, miasta
- Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich
- Współpraca międzynarodowa
- Akademicki Inkubator Przedsiębiorczości
- Partnerzy
- Oferta dla szkół
- Zielona Dolina
- Konferencja Rektorów Uczelni Rolniczych i Przyrodniczych
- Centrum Edukacyjno-Rozwojowe Pałac Wrocław Pawłowice
- Wynajem pomieszczeń i baza hotelowa
- Stacja Badawczo-Dydaktyczna w Radomierzu
- Oferta dla biznesu
- Uczelnia
- O uczelni
- Dane teleadresowe
- Historia uczelni
- Polityka jakości
- Strategia rozwoju i misja uczelni
- Mapy kampusu
- Kodeks etyki
- Społeczna odpowiedzialność
- Budżet partycypacyjny UPWr
- Plan Równości Płci dla UPWr
- Filmy o uczelni
- Muzeum
- Uczelnia w liczbach
- Statut uczelni
- Regulamin organizacyjny
- Cele Zrównoważonego Rozwoju
- EU GREEN
- Race to Zero
- Podcast „Mamy zielone pojęcie"
- Struktura uczelni
- Wydziały
- Władze uczelni
- Wybory 2024
- System identyfikacji wizualnej
- Imprezy uczelniane
- Dni Przyrodników
- Koncert noworoczny
- Święto sera i wina
- Wieczory Pawłowickie
- Akademia Dobrego Piwa
- Biuletyn Informacji Publicznej
- Biblioteka
- Wydawnictwa uczelniane
- Stowarzyszenie Absolwentów Uniwersytetu Przyrodniczego
- Pro memoria
- O uczelni
- Rekrutacja
- Pracownicy