Kierownik projektu: prof.dr hab.inż. Agnieszka Kita
Doradca naukowy: prof.dr hab. Anna Pęksa
Wykonawca: dr inż. Joanna Miedzianka
Opis projektu: Opracowanie technologii pozyskiwania białek z produktów ubocznych przemysłu olejarskiego oraz analiza jakości otrzymanych preparatów białkowych.
Kierownik projektu: prof.dr hab.inż. Agnieszka Kita
Wykonawca: prof.dr hab. Anna Pęksa
Kierownik: prof. dr hab. Agnieszka Kita
- Opracowaniu technologii produkcji i wzorcowych receptur prozdrowotnych przekąsek na bazie topinamburu” (2019)
- „Opracowanie receptur innowacyjnego puree z topinamburu w formie suchej (sproszkowanej) i mokrej (klasycznej i purée)” (2019)
- „Opracowanie warunków innowacyjnego procesu pozyskiwania białek roślinnych z wytłoków po tłoczeniu olejów na zimno do wykorzystania w produkcji żywności” (2019)
- „Innowacje w procesie kandyzowania owoców jagodowych, jako czynnik poprawy cech sensorycznych i walorów prozdrowotnych półproduktów” (2018)