eu_green_logo_szare.png

Badania

Kierownik projektu: prof.dr hab.inż. Agnieszka Kita 

Doradca naukowy: prof.dr hab. Anna Pęksa

Wykonawca: dr inż. Joanna Miedzianka 

Opis projektu: Opracowanie technologii pozyskiwania białek z produktów ubocznych przemysłu olejarskiego oraz analiza jakości otrzymanych preparatów białkowych. 

Kierownik projektu: prof.dr hab.inż. Agnieszka Kita 

Wykonawca: prof.dr hab. Anna Pęksa

Kierownik: prof. dr hab. Agnieszka Kita

  • Opracowaniu technologii produkcji i wzorcowych receptur prozdrowotnych przekąsek na bazie topinamburu” (2019) 
  • „Opracowanie receptur innowacyjnego puree z topinamburu w formie suchej (sproszkowanej) i mokrej (klasycznej i purée)” (2019)
  • „Opracowanie warunków innowacyjnego procesu pozyskiwania białek roślinnych z wytłoków po tłoczeniu olejów na zimno do wykorzystania w produkcji żywności” (2019)
  • „Innowacje w procesie kandyzowania owoców jagodowych, jako czynnik poprawy cech sensorycznych i walorów prozdrowotnych półproduktów” (2018)

magnacarta-logo.jpglogo European University Associationlogo HR Excellence in Researchprzejdź do bip eugreen_logo_simple.jpgica-europe-logo.jpg