eu_green_logo_szare.png

Zwycięzcy II edycji – 2020 rok

Interdyscyplinarne Koło Naukowe Biomedyków

Tytuł projektu: Analiza zmian ultrastrukturalnych wywołanych stresem oksydacyjnym w komórkach macierzystych

Cel: Ocena zmian ultrastrukturalnych wywołanych stresem oksydacyjnym w komórkach macierzystych stromalnych i nowotworowych 


SKN Biotechnologów

Tytuł projektu: Charakterystyka nowych szczepów drożdży wyizolowanych z jezior i fiordów norweskich

Cel: Identyfikacja oraz charakterystyka nowych izolatów drożdży jako potencjalnych producentów cennych metabolitów wykorzystywanych w różnych gałęziach przemysłu biotechnologicznego

biotechnolodzy.jpg


SKN Chiron

Tytuł projektu: Badanie wpływu sezonowości na funkcje wydzielnicze przysadki mózgowej oraz tarczycy u młodych koni, kuców i osłów

Cel: Ocena wpływu sezonowości na funkcjonowanie gruczołów dokrewnych, tj. przysadki mózgowej i tarczycy u koni, kuców i osłów

chiron.jpg


SKN Fructus

Tytuł projektu: Innowacyjny baton owocowo – warzywny o ukierunkowanych właściwościach prozdrowotnych

Cel: Opracowanie innowacyjnego batonu owocowo-warzywnego z wykorzystaniem wytłoków owocowych, jako składnika kształtującego teksturę oraz właściwości funkcjonalne gotowego produktu

fructus.jpg


SKN Gleboznawstwa i Ochrony Środowiska

Tytuł projektu: Antropogeniczna degradacja gleb czarnoziemnych w Polsce południowo-wschodniej

Cel: Określenie skali degradacji czarnoziemów występujących w Polsce południowo-wschodniej

gleboznawcy.jpg


SKN Geodetów

Tytuł projektu: Doskonalenie metod satelitarnego pozycjonowania precyzyjnego z wykorzystaniem nisko-kosztowych odbiorników multi-GNSS

Cel: Opracowanie optymalnej metodologii przetwarzania obserwacji satelitarnych: GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou i QZSS pozyskanych odbiornikami niskokosztowymi

geodeci.jpg


SKN Hydrologów i Hydrotechników

Tytuł projektu: Możliwość zastosowania pływających wysp do poprawy jakości wód miejskich w zbiornikach fosy miejskiej Wrocławia

Cel: Ocena możliwości zastosowania pływajacych wysp do poprawy jakości wód w fosie miejskiej 

hydrolodzy.jpg


SKN Kuchni Molekularnej

Tytuł projektu: Produkcja piwa „zero waste” o potencjalnych właściwościach prozdrowotnych

Cel: Zastosowanie wychmielin do przygotowania piwa o zwiększonej zawartości ksantohumolu, produkcja piwa o atrakcyjnych walorach sensorycznych i potencjalnych właściwościach prozdrowotnych 

kuchnia-molekularna.jpg


SKN OrgChem

Tytuł projektu: Biotransformacje związków zapachowych z grupy izoprenoidów cyklicznych z zastosowaniem mikroorganizów i rekombinowanych enzymów

Cel: Opracowanie nowych metod mikrobiologicznej i enzymatycznej modyfikacji struktur chemicznych zwiazków zapachowych należących do grupy terpenoidów cyklicznych oraz ich kinetyczny rozdział w kierunku otrzymania optycznie czystych produktów 

orgchem.jpg


SKN Q Jakości Żywności

Tytuł projektu: Spirulina jako dodatek poprawiający funkcjonalność i wartość odżywczą homogenizowanych produktów mięsnych

Cel: Określenie wpływu dodatku sproszkowanej spiruliny na funkcjonalnośc oraz wartość odżywczą pasztetów wieprzowo-drobiowych

q-jakosci-zywnosci.jpg

ekstranet_bloczek_02.png

gadzety.jpg

magnacarta-logo.jpglogo European University Associationlogo HR Excellence in Researchprzejdź do bip eugreen_logo_simple.jpgica-europe-logo.jpg