Kierownik projektu: prof. dr hab. Joanna Szyda
Tytuł: „Wykorzystanie metody głębokiego uczenia w analizie sekwencji genomu zwierząt hodowlanych”
Numer umowy: PRELUDIUM BIS 1 UMO-2019/35/O/NZ9/00237
Okres realizacji projektu: 01.10.2020 - 30.09.2024
Budżet: 532 800 zł
Słowa kluczowe: CNV; DNA-seq; imputacja; klasyfikacja; sieci neuronowe; SNP; uczenie maszynowe
Kierownik projektu: dr hab. inż. Witold Rohm, prof. uczelni
Tytuł: „Rozwój metod predykcji mobilności poza uczenie maszynowe”
Numer umowy: PRELUDIUM BIS 1 UMO-2019/35/O/ST6/04127
Okres realizacji projektu: 01.10.2020 - 30.09.2024
Budżet: 440 400 zł
Słowa kluczowe: mobilność, predykcje, zachowania eksploracyjne, sieci neuronowe
Kierownik projektu: dr hab. inż. Elżbieta Rytel, prof. uczelni
Tytuł: „Wykorzystanie soków owocowych i warzywnych do stabilizacji barwy antocyjanów wyizolowanych z ziemniaków odmian o fioletowym i czerwonym miąższu”
Numer umowy: PRELUDIUM BIS 1 UMO-2019/35/O/NZ9/00168
Okres realizacji projektu: 01.10.2020 - 30.09.2024
Budżet: 521 400 zł
Słowa kluczowe: antocjany, stabilizacja barwy, soki owocowo-warzywne, ziemniaki o kolorowym miąższu
Kierownik projektu: dr hab. Krzysztof Grzymajło
Tytuł: „Rola genu sanA w patogenezie zakażeń pałeczkami Salmonella”
Numer umowy: PRELUDIUM BIS UMO-2019/35/O/NZ6/01590
Okres realizacji projektu: 01.10.2020 - 30.09.2024
Budżet: 532 800 zł
Słowa kluczowe: Salmonella, sanA, patogeneza, adhezja, inwazja, ściana komórkowa, ksenobiotyki
Kierownik projektu: prof. dr hab. inż. Andrzej Białowiec
Tytuł: „Badania wpływu parametrów technologicznych pirolizy oraz właściwości substratu na uwalnianie lotnych związków organicznych z biowęgla”
Numer umowy: PRELUDIUM BIS UMO-2019/35/O/ST8/03353
Okres realizacji projektu: 01.10.2020 - 30.09.2024
Budżet: 530 460 zł
Słowa kluczowe: antocjany, stabilizacja barwy, soki owocowo-warzywne, ziemniaki o kolorowym miąższu