DIAMENTOWY GRANT VII
Kierownik projektu: Karolina Tkacz
Tytuł: „Opracowanie atrakcyjnego sensorycznie produktu funkcjonalnego na bazie owoców rokitnika
pospolitego z wyznaczeniem właściwości biologicznych metodami in vitro”
Numer umowy: DIAMENTOWY GRANT VII nr 0070/DIA/2018/47
Okres realizacji projektu: 7.09.2018 - 6.09.2021
Budżet: 220 000 zł
Słowa kluczowe: rokitnik pospolity; fitozwiązki; produkt funkcjonalny; odkwaszanie biologiczne;
biodostępność i sprawność; shelf-life; kinetyka zmian; aktywność przeciwutleniająca; aktywność
przeciwneurodegerenacyjna
Kierownik projektu: Igor Turkiewicz
Tytuł: „Potencjalne wykorzystanie owoców pigwowca (Chaenomeles spp.) w otrzymaniu innowacyjnych produktów o zaprogramowanych właściwościach prozdrowotnych”
Numer umowy: DIAMENTOWY GRANT VII nr 0063/DIA/2018/47
Okres realizacji projektu: 7.09.2018 6.09.2021
Budżet: 220 000 zł
Słowa kluczowe: pigwowiec; związki bioaktywne; mikroenkapsulacja; biodostępność; sprawność; produkt funkcjonalny; zaprogramowane właściwości prozdrowotne; cukrzyca typu II