Kontakt
Dyrektor
Magdalena Nowak
e-mail: magdalena.nowak@upwr.edu.pl
tel.: 71 320 5116
Koordynator ds. współpracy z podmiotami administracji i biznesu
Marcin Dynia
e-mail: marcin.dynia@upwr.edu.pl
tel.: 71 320 5116
- Oferta dla biznesu
- Oferta biznesowa
- Oferta technologiczna
- Biologiczna metoda wytwarzania erytrytolu z glukozy przez unikatowy szczep drożdży Yarrowia lipolytica Wratislavia K1UV15
- Rekombinowane białka Hsp60 i OMP40 Histophilus somni oraz ich zastosowanie w profilaktyce lub leczeniu zwierząt gospodarskich
- Metoda otrzymywania masy jajowej o obniżonej zawartości cholesterolu wraz z odzyskiem błon podskorupowych jaj
- Myszy transgeniczne IFNγ-LUCIA wizualizujące wyrzut interferonu gamma
- IFNγ-LUCIA transgenic mice visualizing the release of interferon-gamma
- Sposób ekstrakcji ksantohumolu
- Naturalne podłoże ogrodnicze
- Chipsy z owoców albo warzyw
- Opracowanie funkcjonalnych dodatków paszowych dla krów mlecznych
- EKO-PRZYSTANEK
- Funkcjonalne przekąski ekstrudowane
- Ketchup o właściwościach prozdrowotnych
- Produkcja drożdży Yarrowia lipolytica wzbogaconych w kwas kynureninowy
- Piwo o obniżonej zawartości acetaldehydu
- Piwo ze słodu bezglutenowego
- Techniki Precyzyjnego Pozycjonowania Punktu (PPP)
- Prognozy parametrów meteorologicznych z wykorzystaniem obserwacji GNSS.
- „Fruit leathers” („Skóry owocowe”) jako prozdrowotna alternatywa dla tradycyjnych przekąsek
- Nowe szczepy Trichoderma jako środki biologiczne wspomagające ochronę roślin
- Stanowisko do procesu suchej fermentacji beztlenowej i produkcji biogazu
- Forma do produkcji wędzonek o zwiększonej długości batonu
- Pasza do dokarmiania lub podkarmiania pszczół
- Żyjące ściany bioróżnorodne
- Kolorowe kluski ziemniaczane
- Kolorowy susz ziemniaczany
- Kolorowe ziemniaki pakowane próżniowo
- Kolorowe pyzy ziemniaczane - koncentrat
- Kruche ciasto z mąki owsianej
- Kruche ciasto z mąki gryczanej
- Drożdże paszowe z makuchów z pestek dyni
- Drożdże paszowe z makuchów konopnych
- Drożdże paszowe z makuchów rzepakowych
- Bułka tarta z dodatkiem ziemniaka
- Laboratoria i pracownie
- Baza naukowców i publikacji
- Znajdź praktykanta
- Kursy i szkolenia
- CSR – społeczna odpowiedzialność biznesu
- Kliniki weterynaryjne
- Projekty
- Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego
- EPOS
- EPOS-PL+
- E-science
- Innowacyjne rozwiązania technologiczne w procesie opracowywania produktów o wyższym poziomie związków bioaktywnych
- Opracowanie nowej technologii suszenia sublimacyjnego z zastosowaniem hybrydowego dostarczania ciepła w aspekcie znaczącego ulepszenia produktu i zmniejszenia energochłonności procesu
- Interreg Europa Środkowa 2021-2027
- Europejski Fundusz Społeczny
- Fundusze Europejskie dla Nowoczesnej Gospodarki
- Inne Fundusze Europejskie
- Horyzont 2020 / Horyzont Europa
- Ministerstwo Edukacji i Nauki
- Narodowa Agencja Wymiany Akademickiej
- Narodowe Centrum Badań i Rozwoju
- HoReCa DUO
- Innowacyjna łagodna obróbka wina prowadząca do zwiększenia jego stabilności
- Lider
- LivestockSense
- MI-WINE
- MSININ
- Narzędzia cyfrowe do zrównoważonego zarządzania zasobami wodnymi: integracja wpływu zmian klimatu, użytkowania terenu i rozwiązań optymalizacyjnych
- NUTRITECH
- POWER RegZD
- POWER UPWR 2.0
- ProHum
- PRO-NUTRI
- SMART-WATERDomain
- SOMPACS
- Synergia Biologicznego i Termochemicznego Przetwarzania Bioodpadów w Celu Zmniejszenia Wpływu na Środowisko oraz Zwiększenia Efektywności Procesu
- Szybka Ścieżka
- Tango
- Uniwersytet Przyrodniczy dostępny dla wszystkich
- Wykorzystanie miejskich bliźniaków cyfrowych do współtworzenia elastycznych systemów dodatniego bilansu energetycznego dla dzielnic
- Narodowe Centrum Nauki
- Niemiecka Federalna Fundacja Środowisko (DBU)
- Agencja Badań Medycznych
- Archiwum projektów
- Program Rozwoju Obszarów Wiejskich
- Sonatina
- Sonata Bis
- Etiuda
- ZBIORTUR
- ReDiverse
- PROWASTE
- LegumeGap
- INOMEL
- WUELS - Natural algorithm for success
- Skills for Studies
- ScienceNet
- INCREaSE
- Przebudowa Katedry Genetyki
- Diamentowy grant
- SynBio4Flav
- RUBIZMO
- Grow Green
- BEST4SOIL
- Programy regionalne
- Program Infrastruktura i Środowisko
- Europejski Fundusz Spójności
- POWER na UPWr – kompleksowy program rozwoju uczelni
- PROM stypendia dla doktorantów i kadry
- Projekt stażowy WPT
- Projekt stażowy WIKŚiG WBiHZ
- InterStud WUELS
- BioTechNan
- B-Innova – Master in Food Technology
- STREFOWA
- Sieć edukacji żywieniowej dla zrównoważonego rozwoju Euroregionu Nysa
- Rozwój przedkliniczny przeciwciał monoklonalnych do diagnostyki i terapii psich nowotworów hematologicznych
- Modyfikacja systemu stabilizacji wewnętrznej modelującego kręgosłup w okresie wzrostu
- Przyjazne e-uczelnie
- Kryta pływalnia
- Inkubator Innowacyjności 4.0
- Inkubator Innowacyjności 2.0
- HYDROBOX2.0
- Dobry Start
- Centrum Innowacyjnych Technologii
- Bio-nanosatelita
- AZON 2.0
- API-FAG
- 1000 lat Górnych Łużyc – ludzie, grody, miasta
- Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich
- Projekt stażowy WPT
- Projekt stażowy WIKŚiG WBiHZ
- Projekty zakończone do 2016
- Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego
- Współpraca międzynarodowa
- Akademicki Inkubator Przedsiębiorczości
- Partnerzy
- Oferta dla szkół
- Zielona Dolina
- Konferencja Rektorów Uczelni Rolniczych i Przyrodniczych
- Centrum Edukacyjno-Rozwojowe Pałac Wrocław Pawłowice
- Wynajem pomieszczeń i baza hotelowa
- Stacja Badawczo-Dydaktyczna w Radomierzu