Stacja Badawczo-Dydaktyczna w Radomierzu położona jest w województwie dolnośląskim, w regionie jeleniogórskim. Jej obszar obejmuje wschodnią część głównego grzbietu Sudetów na wschód od doliny Kaczawy oraz enklawę ze stanowiskami cennych zbiorowisk leśnych.
Stacja zajmuje się wypasem bydła mięsnego rasy Charolaise na 308 ha łąk górskich i pastwisk oraz produkcją odsadki na opas i do dalszego chowu. Organizowane są tam m.in. szkolenia z zakresu chowu bydła mięsnego oraz praktyki i staże dla przyszłych weterynarzy i zootechników.
- Oferta dla biznesu
- Oferta biznesowa
- Oferta technologiczna
- Rekombinowane białka Hsp60 i OMP40 Histophilus somni oraz ich zastosowanie w profilaktyce lub leczeniu zwierząt gospodarskich
- Metoda otrzymywania masy jajowej o obniżonej zawartości cholesterolu wraz z odzyskiem błon podskorupowych jaj
- Myszy transgeniczne IFNγ-LUCIA wizualizujące wyrzut interferonu gamma
- IFNγ-LUCIA transgenic mice visualizing the release of interferon-gamma
- Sposób ekstrakcji ksantohumolu
- Naturalne podłoże ogrodnicze
- Chipsy z owoców albo warzyw
- Opracowanie funkcjonalnych dodatków paszowych dla krów mlecznych
- EKO-PRZYSTANEK
- Funkcjonalne przekąski ekstrudowane
- Ketchup o właściwościach prozdrowotnych
- Produkcja drożdży Yarrowia lipolytica wzbogaconych w kwas kynureninowy
- Piwo o obniżonej zawartości acetaldehydu
- Piwo ze słodu bezglutenowego
- Techniki Precyzyjnego Pozycjonowania Punktu (PPP)
- Prognozy parametrów meteorologicznych z wykorzystaniem obserwacji GNSS.
- „Fruit leathers” („Skóry owocowe”) jako prozdrowotna alternatywa dla tradycyjnych przekąsek
- Nowe szczepy Trichoderma jako środki biologiczne wspomagające ochronę roślin
- Stanowisko do procesu suchej fermentacji beztlenowej i produkcji biogazu
- Forma do produkcji wędzonek o zwiększonej długości batonu
- Pasza do dokarmiania lub podkarmiania pszczół
- Żyjące ściany bioróżnorodne
- Kolorowe kluski ziemniaczane
- Kolorowy susz ziemniaczany
- Kolorowe ziemniaki pakowane próżniowo
- Kolorowe pyzy ziemniaczane - koncentrat
- Kruche ciasto z mąki owsianej
- Kruche ciasto z mąki gryczanej
- Drożdże paszowe z makuchów z pestek dyni
- Drożdże paszowe z makuchów konopnych
- Drożdże paszowe z makuchów rzepakowych
- Bułka tarta z dodatkiem ziemniaka
- Laboratoria i pracownie
- Baza naukowców i publikacji
- Znajdź praktykanta
- Kursy i szkolenia
- CSR – społeczna odpowiedzialność biznesu
- Kliniki weterynaryjne
- Projekty
- Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego
- EPOS
- EPOS-PL+
- E-science
- Innowacyjne rozwiązania technologiczne w procesie opracowywania produktów o wyższym poziomie związków bioaktywnych
- Opracowanie nowej technologii suszenia sublimacyjnego z zastosowaniem hybrydowego dostarczania ciepła w aspekcie znaczącego ulepszenia produktu i zmniejszenia energochłonności procesu
- Europejski Fundusz Społeczny
- Inne Fundusze Europejskie
- Horyzont 2020 / Horyzont Europa
- Ministerstwo Edukacji i Nauki
- Narodowa Agencja Wymiany Akademickiej
- Narodowe Centrum Badań i Rozwoju
- HoReCa DUO
- Lider
- LivestockSense
- MSININ
- POWER RegZD
- POWER UPWR 2.0
- ProHum
- PRO-NUTRI
- SMART-WATERDomain
- Synergia Biologicznego i Termochemicznego Przetwarzania Bioodpadów w Celu Zmniejszenia Wpływu na Środowisko oraz Zwiększenia Efektywności Procesu
- Szybka Ścieżka
- Tango
- Uniwersytet Przyrodniczy dostępny dla wszystkich
- SOMPACS
- Narodowe Centrum Nauki
- Niemiecka Federalna Fundacja Środowisko (DBU)
- Agencja Badań Medycznych
- Archiwum projektów
- Program Rozwoju Obszarów Wiejskich
- Sonatina
- Sonata Bis
- Etiuda
- ZBIORTUR
- ReDiverse
- PROWASTE
- LegumeGap
- INOMEL
- WUELS - Natural algorithm for success
- Skills for Studies
- ScienceNet
- INCREaSE
- Przebudowa Katedry Genetyki
- Diamentowy grant
- SynBio4Flav
- RUBIZMO
- Grow Green
- BEST4SOIL
- Programy regionalne
- Program Infrastruktura i Środowisko
- Europejski Fundusz Spójności
- POWER na UPWr – kompleksowy program rozwoju uczelni
- PROM stypendia dla doktorantów i kadry
- Projekt stażowy WPT
- Projekt stażowy WIKŚiG WBiHZ
- InterStud WUELS
- BioTechNan
- B-Innova – Master in Food Technology
- STREFOWA
- Sieć edukacji żywieniowej dla zrównoważonego rozwoju Euroregionu Nysa
- Rozwój przedkliniczny przeciwciał monoklonalnych do diagnostyki i terapii psich nowotworów hematologicznych
- Modyfikacja systemu stabilizacji wewnętrznej modelującego kręgosłup w okresie wzrostu
- Przyjazne e-uczelnie
- Kryta pływalnia
- Inkubator Innowacyjności 4.0
- Inkubator Innowacyjności 2.0
- HYDROBOX2.0
- Dobry Start
- Centrum Innowacyjnych Technologii
- Bio-nanosatelita
- AZON 2.0
- API-FAG
- 1000 lat Górnych Łużyc – ludzie, grody, miasta
- Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich
- Projekt stażowy WPT
- Projekt stażowy WIKŚiG WBiHZ
- Projekty zakończone do 2016
- Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego
- Współpraca międzynarodowa
- Akademicki Inkubator Przedsiębiorczości
- Partnerzy
- Oferta dla szkół
- Zielona Dolina
- Konferencja Rektorów Uczelni Rolniczych i Przyrodniczych
- Centrum Edukacyjno-Rozwojowe Pałac Wrocław Pawłowice
- Wynajem pomieszczeń i baza hotelowa
- Stacja Badawczo-Dydaktyczna w Radomierzu