eu_green_logo_szare.png

Aktualności

wybierz kategorie wiadomości

Erasmus+ w Hiszpanii

24.11.2017

O wyjeździe do Hiszpanii w ramach programu Erasmus+, w czasie którego nie obyło się bez problemów, ale i tak było warto – pisze Anna Śmierzchała z Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności.

Chóry UPWr i UWr na festiwalu w Chinach

23.11.2017

Dwa chóry – Chór Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu i chór „Gaudium” Uniwersytetu Wrocławskiego wzięły udział w Międzynarodowym Festiwalu Muzycznym Eurochestries w Qingdao w Chinach.

Studenci WBiNoŻ w charytatywnym pokazie mody

23.11.2017

Samorząd Studentów Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności patronował charytatywnemu pokazowi mody. Naszych studentów można też było zobaczyć w nietypowej roli – jako modeli na wybiegu.

UPWr z wyróżnieniem w konkursie PRODOK 2017

22.11.2017

W tym roku już po raz dziesiąty odbył się konkurs na Najbardziej Prodoktorancką Uczelnię w Polsce – PRODOK. UPWr uczestniczył w nim po raz pierwszy i zajął piąte miejsce.

Absolutorium Wydziału Biologii i Hodowli Zwierząt – fotorelacja

20.11.2017

Wydział Biologii i Hodowli Zwierząt rozdał dyplomy swoim absolwentom, którzy mieli okazję wysłuchać ostatniego wykładu w murach Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.

Nowe polsko-chińskie studia na UPWr – rekrutacja

20.11.2017

Do architektury krajobrazu dołączyły ogrodnictwo i zootechnika. Teraz również na tych studiach będzie można wybrać polsko-chińską specjalność i spędzić rok w Chinach.

Święto nauki we Wrocławiu

16.11.2017

W 72. rocznicę pierwszego akademickiego wykładu na Uniwersytecie Wrocławskim obchodzono uroczyście święto nauki. Były nagrody, wyróżnienia, słowa uznania i wykład przewodniczącego KRUWiO, prof. Marka Ziętka.

Doktorat honoris causa dla prof. Grzywacza

13.11.2017

Prof. Andrzej Grzywacz, doktor honoris causa Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, były przewodniczący Konwentu UPWr o pasji naukowca, służbie, Wrocławiu i miłości do przyrody.

Polska Nagroda Innowacyjności dla Centrum Diagnostyki UPWr

08.11.2017

Centrum Diagnostyki Eksperymentalnej i Innowacyjnych Technologii Biomedycznych UPWr wyróżnione Polską Nagrodą Innowacyjności 2017.

Z dyplomem UPWr na wolontariat w Afryce

07.11.2017

Roksana Barska, absolwentka inżynierii i gospodarki wodnej na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, przez miesiąc pracowała jako wolontariuszka w Etiopii. Uczyła matematyki.

Absolutorium Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności – fotorelacja

04.11.2017

Kolejni absolwenci Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności odebrali dyplomy ukończenia studiów.

Przyrodnicy o zieleni na cmentarzach

31.10.2017

Polskie cmentarze mogłyby być ogrodami pamięci, a są betonowymi pustyniami. Przyrodnicy z niepokojem obserwują zmiany w wyglądzie nekropolii.

Studenci sprzątali groby rektorów UPWr

31.10.2017

Grupa studentów-wolontariuszy po raz kolejny przed 1 listopada porządkowała groby rektorów Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.

II Forum Inteligentnego Rozwoju – było nas widać

27.10.2017

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu był współorganizatorem II Forum Inteligentnego Rozwoju. Zaprosiliśmy swoich gości, prelegentów, zaprezentowaliśmy najaktywniejsze koła naukowe i najciekawsze publikacje.

Unihokej i nie tylko – rusza nowy sezon sportowy

27.10.2017

Na specjalne życzenie studentów Studium Wychowania Fizycznego i Sportu powołało nową sekcję – unihokeja. Od października rekordy popularności bije cross training. Ale jest też wiele innych dyscyplin, w których można się wyszaleć w tym roku.

Grant z „Miniatury” na badania molekularne

26.10.2017

Dr Sylwia Cyboran-Mikołajczyk z Katedry Fizyki i Biofizyki dostała grant w „Miniaturze” – 50 tys. na badania molekularne skutków oddziaływania cyjanidyny i jej glikozydów jako nutraceutyków z komórkami, błonami komórkowymi oraz lipidowymi modelami błon komórkowych.

Tournée zespołu „Jedliniok”: USA i Kanada

25.10.2017

Akademicki Zespół Pieśni i Tańca „Jedliniok” znowu w trasie – tym razem członkowie zespołu odwiedzili Stany Zjednoczone i Kanadę.

Naukowcy z Katedry Żywienia Człowieka UPWr uczą, jak jeść

23.10.2017

Naukowcy z Katedry Żywienia Człowieka Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu obejmują niecodzienną opieką 64 rodziny z kilkunastu małych miast w województwach dolnośląskim, łódzkim i wielkopolskim.

Zaplanować miasto wspólnie z UPWr

18.10.2017

Urodziła się Albercie w Kanadzie, pracowała w Sydney a we Wrocławiu prowadziła warsztaty, które pozwoliły uczestnikom poznać praktycznie platformę Geodesign Hub. Nam mówi o tym, jak należy rozumieć miasto i potrzeby jego mieszkańców.

Nowa ocena parametryczna wydziałów UPWr

17.10.2017

Komitet Ewaluacji Jednostek Naukowych ocenił działalność naukową i badawczo-rozwojową jednostek naukowych, w tym również wydziałów UPWr. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności otrzymał jako jednostka niejednorodna najlepszą ocenę – A+.

III Noc Laboratoriów na UPWr

16.10.2017

Po raz trzeci wrocławskie firmy, uczelnie i instytuty badawcze otworzyły swoje laboratoria. Na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu w sobotnią noc można było zgłębić tajemnice jedzenia.

  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 42

magnacarta-logo.jpglogo European University Associationlogo HR Excellence in Researchprzejdź do bip eugreen_logo_simple.jpgica-europe-logo.jpglogo-1.png