wybierz kategorie wiadomości
![](/thumb/VGBUJIA1JEEcnWQIxBAZWBkdQSS4tAR4HRWcRUBIfWHdBURMnAUoTGCBAGDcJB21MaxUfJy4MAT5GNRRTCh4ZEUxWET8RWCNZOkMXMTRMA1MGQS9nfV8xTRoyCFQSFiUvAlUfJwFOPFw8Elh6DgpdBhZIUTglCB4HAhoSSAoAHz4XUghlDkkoFXkSBCoHCVQAQC0aLG5XT1dLaUNdBxkdb1kVCidGFW1HNFcRBwEHE1kFXlErIwMZEAYpDVQUVUBvDVINOAdYO1IyXwYhSk8TEF0IFmp2Tw4aWnxRSVRESm8e/piesek_sylwester.jpg)
Eksperci UPWr: jak pomóc zwierzętom przetrwać sylwestrową noc
21.12.2023
Odpalanie petard, których od lat jedną z największych ofiar są zwierzęta – głównie psy, rozpoczyna się już w okolicach świąt i trwa do Nowego Roku. Mimo licznych apeli moda na fajerwerki nie przemija. Dr Anna Budny-Walczak z Wydziału Biologii i Hodowli Zwierząt UPWr tłumaczy, dlaczego psy i koty tak bardzo boją się huku wystrzałów i podpowiada, jak pomóc zwierzętom przetrwać ten trudny dla nich czas.
![](/thumb/qGBUJIA1JEEcnWQIxBAZWBkdQSS4tAR4HRWcRUBIfWHdBURMnAUoTGCBAGDcJB21MaxUfJy4MAT5GNRRTCh4ZEUxWET8RWCNZOkMXMTRMA1MGQS9nfV8xTRoxGEEDGR40EEMRKkYVbVE8XBF6UkFCF00CFiYoFB4WAiQ-VgoYDSMCGQolAxtjFSVCGzINAEU8XRZRcm5YT05LKQBfAVVAbxNbWGdGSS5QMG8dPEpZAE8WERwmOB8CDgUgExNcVRQoFEQZKhBcKFgnSVZ0ShBYGVFQSWovFV5bWT1TAlZVBw/stypendystka_glowna.png)
Studentka UPWr doceniona za sukcesy w olimpiadach
20.12.2023
Studentka pierwszego roku weterynarii, Aleksandra Sznel, zdobyła stypendium w ramach Studenckiego Programu Stypendialnego dla laureatów olimpiad. Tym samym zyskując uznanie za osiągnięcia w nauce już na samym początku swojej akademickiej drogi.
![](/thumb/0GBUJIA1JEEcnWQIxBAZWBkdQSS4tAR4HRWcRUBIfWHdBURMnAUoTGCBAGDcJB21MaxUfJy4MAT5GNRRTCh4ZEUxWET8RWCNZOkMXMTRMA1MGQS9nfV8xTRoyCFQSFiUvAlUfJwFOPFw8Elh6DgpdBhZIUTItBhgSEGsLQQFVVm8TRRUhAVo7aDxUVmJKVhNPFh4SJitPV0AZKUMdRAcbKgZoEy9GA34bd1MbNhwRXg9YFwFqdk8DBx42AlASEh0iEU5YZ0ZKJk0wEk56CxsCWgQKQXt8TxA/zakupy.jpg)
Eksperci UPWr: nie kupujmy za dużo, nie marnujmy żywności!
20.12.2023
Na świecie marnuje się rocznie ponad 1,3 mld ton żywności – co zaspokoiłoby potrzeby żywieniowe takiego kraju jak Polska na 60 lat. To druzgocące liczby. A zbliżają się święta, nasze zakupowe kosze będą jeszcze pełniejsze. Dr Marzena Styczyńska, kierownik Katedry Żywienia Człowieka UPWr podpowiada m.in. jak planować i robić zakupy, by potem część z nich nie wylądowała w koszu.
![](/thumb/TGBUJIA1JEEcnWQIxBAZWBkdQSS4tAR4HRWcRUBIfWHdBURMnAUoTGCBAGDcJB21MaxUfJy4MAT5GNRRTCh4ZEUxWET8RWCNZOkMXMTRMA1MGQS9nfV8xTRoyCFQSFiUvAlUfJwFOPFw8Elh6DgpdBhZIUTg5HhdMAzUGE0pVCj8MXR8oEGYmU3cKVm1KTxMPVRwUanZPHQ5LaUNBBxAfEgpTWHFVFW1UOl4AKgcPXQZGUElqIggaEQokFVQBGAg0QRtYOA1DKhVvEhcgW1oBGwZBQ2ox/pusz.jpg)
Eksperci UPWr: na święta polecam borowiki, podgrzybki, ale też shiitake
19.12.2023
Jakie grzyby powinny znaleźć się na świątecznym stole? Suszone, marynowane, czy świeże? Z czym je łączyć, by były jeszcze zdrowsze i łatwiej strawne? M.in. na te pytania odpowiada dr Cecylia Uklańska-Pusz z Zakładu Uprawy Warzyw, Grzybów i Roślin Zielarskich UPWr.
![](/thumb/HGBUJIA1JEEcnWQIxBAZWBkdQSS4tAR4HRWcRUBIfWHdBURMnAUoTGCBAGDcJB21MaxUfJy4MAT5GNRRTCh4ZEUxWET8RWCNZOkMXMTRMA1MGQS9nfV8xTRoyCFQSFiUvAlUfJwFOPFw8Elh6DgpdBhZIUSMtHx1PGigASwkZA2AOVh0vHRQoUiZDGD0aTkEMThwSImEdHxgMNQhCSxQfIwpYFC4OFCpcJkARKhwIWDxXHR08KQMZTB4gA0FEW1g9EVgQLgdNEF4xEk56XUEdQVgTHS9uV08SBWdNExYWHSg8Xh5pXghjFTZfGiwaDF0PUQBRcm4DCBUaJgBFAxAVPxoVVmkXUDVSdwpWOxBQCFNMQEB4bhA/karp-smazony-magdy-gessler-poznaj-przepis-cenionej-ekspertki_content.webp)
Eksperci UPWr: jak kupować ryby odpowiedzialnie, a jeśli nie karp, to...?
18.12.2023
Ryby głosu nie mają, ale wielkością, kształtem, barwą, rodzajem łuski i pochodzeniem mówią nam, że różnią się między sobą i to znacznie – twierdzi prof. Danuta Figurska-Ciura z Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności UPWr i odpowiada na nurtujące nas przed świętami pytania: jeśli nie karp, to co, które ryby są najzdrowsze, jak rozpoznać czy ryba jest świeża, usunąć jej charakterystyczny zapach i kupować odpowiedzialnie?
![](/thumb/6GBUJIA1JEEcnWQIxBAZWBkdQSS4tAR4HRWcRUBIfWHdBURMnAUoTGCBAGDcJB21MaxUfJy4MAT5GNRRTCh4ZEUxWET8RWCNZOkMXMTRMA1MGQS9nfV8xTRoyCFQSFiUvAlUfJwFOPFw8Elh6DgpdBhZIUSotDwgODDISWg9ZED0EFVZpFEsgXTBTAAcBBxNZFkdRZG4BDAwOZ1sTFhtYYUFHGywBZiZTdwpFdEoAXg1AABwkIAgfQFNnD1QRBBksF1IdJBZAbRt3Qx0iDUELQVcKQHF8FV9RWWcc/babelewski.jpg)
Eksperci UPWr: jeśli choinka to jaka: żywa czy sztuczna?
15.12.2023
Świerk, sosna, jodła, a może daglezja? Żywa czy sztuczna? Jak sprawdzić choinkę przed zakupem i wybrać tę, która nie straci wszystkich igieł zaraz po Wigilii oraz wybrać taką, którą potem możemy wsadzić do ogrodu? Na pytania odpowiada prof. Przemysław Bąbelewski z Wydziału Przyrodniczo-Technologicznego Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
![](/thumb/FGBUJIA1JEEcnWQIxBAZWBkdQSS4tAR4HRWcRUBIfWHdBURMnAUoTGCBAGDcJB21MaxUfJy4MAT5GNRRTCh4ZEUxWET8RWCNZOkMXMTRMA1MGQS9nfV8xTQotDlgIHBtvTxUcIghcbQ13Uxw3AQ1aAmsWHCo-FA4KNigYQgoeJSoPWA0lBRclRzISWHoYEV4JUREHFyUJT1hLcEMdRBsbIwQVQGkUVW0bd0AVPw08WAcWSEJkbg4CDB03Dl0KEghvWRUULhNKLFYhVRM3GhoTTxYBGjIpT1dACj1SCFYPSH5TFQc/choinka_dobrych_mysli_glowna.jpg)
Wybieramy choinkę!
12.12.2023
Do 15 grudnia do godziny 23:59 można zagłosować na najciekawszą (lub najładniejszą) choinkę – można je oglądać w holu Centrum Dydaktyczno-Naukowego. Kilka dni temu jury, w którym znalazła się m.in. dziekan Wydziału Gospodarki Przestrzennej i Architektury Krajobrazu, wybrało „swoją” trójkę. Teraz czas na publiczność!
![](/thumb/DGBUJIA1JEEcnWQIxBAZWBkdQSS4tAR4HRWcRUBIfWHdBURMnAUoTGCBAGDcJB21MaxUfJy4MAT5GNRRTCh4ZEUxWET8RWCNZOkMXMTRMA1MGQS9nfV8xTRkqBVIHBA5vTxUcIghcbQ13XBs8BxRSBhkVHyc7AwxMAzUGE0pVCj8MXR8oEGYmU3cKVm1KTxMPVRwUanZPHQ5LaUNBBxAfEgpTWHFVFW1UOl4AKgcPXQZGUElqIggaEQokFVQBGAg0QRtYOA1DKhVvEhcgW1oBGwZBQ2ox/lodowce-glowna.jpg)
O czym mówią lodowce? Antarktyda, zmiany klimatu i data science
11.12.2023
W najnowszym odcinku podcastu „Mamy zielone pojęcie” zgłębiamy fascynujący świat lodowców i klimatu. Swoją wiedzą i doświadczeniem dzielą się z nami prof. Sławomir Tułaczyk – geomorfolog, glacjolog i geograf z University of California oraz dr Grzegorz Chrobak z Instytutu Gospodarki Przestrzennej UPWr i specjalista w dziedzinie data science. Z ich pomocą spróbujemy zrozumieć wpływ zmian klimatu na lodowce, a także ich globalne konsekwencje.
![](/thumb/oGBUJIA1JEEcnWQIxBAZWBkdQSS4tAR4HRWcRUBIfWHdBURMnAUoTGCBAGDcJB21MaxUfJy4MAT5GNRRTCh4ZEUxWET8RWCNZOkMXMTRMA1MGQS9nfV8xTR4_AxNKVRwkD1JYcUZKJ0IhRBEqGxdeAF8tQn14VVlbXHBUBUgdCipBG1g7FlYlUjZEKzEMQQtBAVBfaiAMAwVLf0NBClVWbxNWHS47UCsVbwFYegsMXxdGHR8kKR9PWEsrBEYVFBs5BlAVOR0bYxUmWQ49SlkTAExBSng0X15SSzg/shutterstock_1548495554.jpg)
Nowy WZB zajmie się badaniami Ziemi i kosmosu
06.12.2023
Na UPWr powstał kolejny Wiodący Zespół Badawczy – SPACE OS – skoncentrowany na badaniach Ziemi i kosmosu za pomocą technik geodezyjnych. Na początku listopada odbyło się także pierwsze spotkanie wybranej w sierpniu nowej Rady WZB.
![](/thumb/TGBUJIA1JEEcnWQIxBAZWBkdQSS4tAR4HRWcRUBIfWHdBURMnAUoTGCBAGDcJB21MaxUfJy4MAT5GNRRTCh4ZEUxWET8RWCNZOkMXMTRMA1MGQS9nfV8xTRwrFVgSGx8pPFEVJwBcPRV5EhIxBAYTWRYXGDs4HwwMDDE-QgkUEywPUlQhFF5tG3dABjcCBlIXaxsXanZPWEBFZw1QCBBYd0FHFmlIGz9WMlUrMQxBC1IYUBAnIhkfDQUpBENETVgjBkAJKAVNKlA6Qg16REFCCk4XUXJuDhVRUHUZA1VHWDA/ekstranet_sociale.jpg)
Na UPWr startuje Ekstranet Studencki
06.12.2023
Dziś, w Mikołajki, na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu startuje Ekstranet Studencki – miejsce w pełni dedykowane Wam, studentom. Tu możecie zorganizować swój kalendarz, znaleźć ważne informacje i być na bieżąco ze wszystkimi wydarzeniami.
![](/thumb/kGBUJIA1JEEcnWQIxBAZWBkdQSS4tAR4HRWcRUBIfWHdBURMnAUoTGCBAGDcJB21MaxUfJy4MAT5GNRRTCh4ZEUxWET8RWCNZOkMXMTRMA1MGQS9nfV8xTQ0kEhNKVRwkD1JYcUZmK0Q2AERvW01bE1NQX2o8HwIIDCYVbg8TWHdBAlhnRlUuWTISTnoYDxNPFgISLykyBAZLf1AdRBQVIxdFFScIXD0VbxIaPR8QUgJAFxQnPhRPTks2CEsDVUBvAE9JclRBfQRlEgk/_dsc0073.jpg)
XXII Dzień Aktywności Studenckiej na UPWr – działo się!
05.12.2023
XXII Dzień Aktywności Studenckiej na UPWr zgromadził około 40 stoisk pełnych quizów, konkursów i ciekawych eksponatów. Jak co roku, było ciekawie i zabawnie!
![](/thumb/4GBUJIA1JEEcnWQIxBAZWBkdQSS4tAR4HRWcRUBIfWHdBURMnAUoTGCBAGDcJB21MaxUfJy4MAT5GNRRTCh4ZEUxWET8RWCNZOkMXMTRMA1MGQS9nfVwxTR4iEVgHHFhhQVETJwEbdRUmURk3GhlQB2sFFDglDAY9DikORggSVCcTUFhnRkk9WD9VFyw3ClVBDlBGamBPAQMHIkMLRAcWb08VCioDXBBeMRJOaURBUgxaBgEnIAEIEEt_Q18DAAkuAkMfLAtLNhV5EgcxEgYTWRYRC3t1XRVQWnVDTA/samorzad_wgpiak_glowne.jpg)
Ustanowiono nowy samorząd wydziałowy
28.11.2023
Utworzenie nowego Wydziału Gospodarki Przestrzennej i Architektury Krajobrazu oznacza nie tylko autonomię naukową, ale także powstanie nowego samorządu studenckiego. Wiceprzewodniczący Piotr Małolepszy i członkini zarządu ds. współprac Klaudia Kwietniewska widzą w nowym wydziale szansę na rozwój i innowacje.
![](/thumb/RGBUJIA1JEEcnWQIxBAZWBkdQSS4tAR4HRWcRUBIfWHdBURMnAUoTGCBAGDcJB21MaxUfJy4MAT5GNRRTCh4ZEUxWET8RWCNZOkMXMTRMA1MGQS9nfVxPTksjCF0DVUBvEVYOJBNXJlQvVVk_BAxGDVVcGTgrT0FAGTcOWwMUDhIKU1hxRgxtG3dcFTYPQQtBRB5RZG4dDAUMGghVRE1LYUFUFSUQSyBbOVUGelJBXwZDARApOAgKDRs8Qx1EBBM3BhVAaQdBfA5lSEZrWEFM/ratownicze-glowna.jpg)
Psy ratownicze, terapeutyczne i przewodnicy – bohaterowie na czterech łapach
24.11.2023
W najnowszym odcinku podcastu eksperci dr Anna Budny-Walczak z Katedry Higieny Środowiska i Dobrostanu Zwierząt i Tomasz Stępień, Współpracownik Fundacji Psi Ratownicy opowiadają o psach terapeutycznych, przewodnikach i ratowniczych. Mówią m.in. o ich bohaterskich misjach, jak przeszukują gruzowiska i odnajdują zaginione osoby, czy o psach, które bezpiecznie prowadzą przez życie osoby z niepełnosprawnościami.
![](/thumb/4GBUJIA1JEEcnWQIxBAZWBkdQSS4tAR4HRWcRUBIfWHdBURMnAUoTGCBAGDcJB21MaxUfJy4MAT5GNRRTCh4ZEUxWET8RWCNZOkMXMTRMA1MGQS9nfVwxTQEqBV4RGxsSAU4eJwUbYxUzWRg9SlkTC1sWHD8gDDIAECENUDkQFiIUWRtmVRclRzISWHoYEV4JUREHFyUJT1hLcEMdRBsbIwQVQGkUVW0bd0AVPw08WAcWSEJkbg4CDB03Dl0KEghvWRUULhNKLFYhVRM3GhoTTxYBGjIpT1dACj1SCFYPSH5TFQc/hodowla_bydla_glowna-1.jpg)
Hodowla bydła: między zyskiem a dobrostanem
24.11.2023
Wiele krów traci ciążę na wczesnym etapie, do 50 dnia. Ustalenie ich profilu hematologicznego pomaga w wykryciu zaburzeń rozrodczych. Szybka diagnostyka ma kluczowe znaczenie dla utrzymania rentowności stada i efektywnej reprodukcji.
![](/thumb/qGBUJIA1JEEcnWQIxBAZWBkdQSS4tAR4HRWcRUBIfWHdBURMnAUoTGCBAGDcJB21MaxUfJy4MAT5GNRRTCh4ZEUxWET8RWCNZOkMXMTRMA1MGQS9nfVwxTQotAFwEEgg-QRtYLQ1VKhVvEhcwCQ5TBkYBLC8gAhoMDGsLQQFVVm8TRRUhAVo7aDxUVmJKVhNPFh4SJitPV0AZKUMdRAcbKgZoEy9GA34bd1MbNhwRXg9YFwFqdk8DBx42AlASEh0iEU5YZ0ZKJk0wEk56CxsCWgQKQXt8TxA/chambers_glowne.jpg)
Gdzie smak spotyka innowację. Nauka o żywności z profesorem Edgarem Chambersem IV
22.11.2023
Profesor Edgar Chambers IV z University of Kansas opowiada o swojej podróży do świata nauki o żywności, jego wizycie na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, historii i przyszłości nauki o żywieniu oraz szczegółach dotyczących zaawansowanych badań, w których bierze udział.
![](/thumb/BGBUJIA1JEEcnWQIxBAZWBkdQSS4tAR4HRWcRUBIfWHdBURMnAUoTGCBAGDcJB21MaxUfJy4MAT5GNRRTCh4ZEUxWET8RWCNZOkMXMTRMA1MGQS9nfVwxTQgnEl4KAg4iEV4PJkYVbVE8XBF6UkFQAUcdHz04Ah8LHChMAVdZED0EFVZpFEsgXTBTAAcBBxNZFkdRZG4BDAwOZ1sTFhtYYUFHGywBZiZTdwpFdEoAXg1AABwkIAgfQFNnD1QRBBksF1IdJBZAbRt3Qx0iDUELQVcKQHF8FV9RWWcc/absolutorium-01.jpg)
Absolutorium Wydziału Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji - relacja
20.11.2023
Absolwenci Wydziału Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu uroczyście świętowali odebranie dyplomów.
![](/thumb/2GBUJIA1JEEcnWQIxBAZWBkdQSS4tAR4HRWcRUBIfWHdBURMnAUoTGCBAGDcJB21MaxUfJy4MAT5GNRRTCh4ZEUxWET8RWCNZOkMXMTRMA1MGQS9nfVwxTRkkDVQJGQ4iD1gdaUgbKV45VVZiShNQD1EdHTwjAQIFNiINXhEZG2MJRx1pSBs_RTpaETscPFgHFkhRfW5BTw4IKwYTXFUKIUEbWDsFXipoPFRWYllPEwBbHAc6IwEBBxtnWxMIEg0-AFYOLgNWPU53HFYrARlUQQ5QEDB_VF0aW3ZRExs/paleontolog_glowna.jpg)
Prof. Luca Pandolfi: – Przeszłość daje nam wgląd w przyszłość
20.11.2023
Włoski paleontolog, prof. Luca Pandolfi z Uniwersytetu w Basilicacie w Potenzie, współpracuje z antropologiem i paleontologiem dr. hab. Dariuszem Nowakowskim z UPWr nad odkryciem tajemnic naszej planety dotyczących ewolucji dużych ssaków i ich adaptacji do zmian klimatycznych.
![](/thumb/0GBUJIA1JEEcnWQIxBAZWBkdQSS4tAR4HRWcRUBIfWHdBURMnAUoTGCBAGDcJB21MaxUfJy4MAT5GNRRTCh4ZEUxEDj4AUC5rekMALQwGXwBfGxYXPB8CCAwuFUg5FRspAkAZMQFlYEQ-Xg0ERwpHPFEWCismDDFNGTAbSwoSWGFBURMnARt1FSZbGgcYFksZWBddIjwKT05LNRNeDBIZOTxeHmleG3oVeRIYOQYEE1kWAh9qYE8dAw4gPlgCVUB8TxUZJApNPVg5XBEqSlkTDVEFACstGQgFBjcYE0pVCSQZUlhxRlo3BGwADGpbUxMe/skn_puzzle.jpg)
Przewodnik po kołach naukowych WGPiAK
16.11.2023
Na UPWr powstał nowy wydział – WGPiAK. Wraz z przeniesieniem tu niektórych kierunków z WIKŚiG-u przeniesione zostały również koła naukowe SKN Architektury Krajobrazu i SKN Planowania Przestrzennego PUZZLE.
![](/thumb/xGBUJIA1JEEcnWQIxBAZWBkdQSS4tAR4HRWcRUBIfWHdBURMnAUoTGCBAGDcJB21MaxUfJy4MAT5GNRRTCh4ZEUxWET8RWCNZOkMXMTRMA1MGQS9nfVwxTQ4wAkYPGQkmAmgcJBBAEE0KShs3Sk8TBV0eFmp2T11TXGgAXxIYFCROXlcjBVchVnhXATsfCl8QVwteeXxeXRpecVIfDAcdb08VCjkLUypUIW8dPEpZE1YWXlEkLQMKQFNnEV1EW1g9AlAfFA1dbQ1kHFY7Bw1FEVseHy0-T1dAByAWQgUWDigEWAgyRhVtRDxKEXpSQVIbB0tDMH5eXUAU/015-antoni-i-hanna-gucwinscy-1030x743.jpg)
Zmarła Hanna Gucwińska
13.11.2023
W wieku 91 lat zmarła Hanna Gucwińska, absolwentka Akademii Rolniczej we Wrocławiu, obecnie Uniwersytetu Przyrodniczego, milionom Polaków znana z programu „Z kamerą wśród zwierząt".
![](/thumb/mGBUJIA1JEEcnWQIxBAZWBkdQSS4tAR4HRWcRUBIfWHdBURMnAUoTGCBAGDcJB21MaxUfJy4MAT5GNRRTCh4ZEUxWET8RWCNZOkMXMTRMA1MGQS9nOQMZCx0pBFU5ERUhB1IIaUgbKV45VVZiSgBLDEccFiNhCgENHisAHwwHHW9PFQo5C1MqVCFvHTxKWRNWFl5RJC0DCkBTZxFdRFtYPQJQHxQNXW0NZBxWOwcNRRFbHh8tPk9XQAcgFkIFFg4oBFgIMkYVbUQ8ShF6UkFSGwdLQzB-Xl1AFA/czosnek-glowna.jpg)
Superfoods 101: Black Garlic and Other Supplements
13.11.2023
W pierwszym anglojęzycznym odcinku podcastu, prof. Adam Figiel i dr Nesa Dibagar opowiadają o wpływie diety na zdrowie, właściwościach jabłek i czarnego czosnku, międzynarodowej współpracy w badaniach i odmiennych perspektywach kulturowych. Czym tak naprawdę są superfoods? Jak wpływają na nasze zdrowie? Co to jest czarny czosnek? Czy jedzenie superfoods naprawdę może wpłynąć na długość naszego życia? Na te i inne pytania znajdziecie odpowiedź w najnowszym odcinku podcastu UPWr.
![](/thumb/FGBUJIA1JEEcnWQIxBAZWBkdQSS4tAR4HRWcRUBIfWHdBURMnAUoTGCBAGDcJB21MaxUfJy4MAT5GNRRTCh4ZEUxWET8RWCNZOkMXMTRMA1MGQS9nfV0xTQwwE14VHBMhD0RYZ0ZfJlswEk56DRZDDEcZGiQgHjIFBSoWXwMoFCIUUlQhFF5tG3dABjcCBlIXaxsXanZPWEBFZw1QCBBYd0FHFmlIGz9WMlUrMQxBC1IYUBAnIhkfDQUpBENETVgjBkAJKAVNKlA6Qg16REFCCk4XUXJuDhVRUHUZA1VHWDA/euroskills_glowne_nowe.jpg)
Student z UPWr na podium w EuroSkills 2023
09.11.2023
Rafał Piechaczek, student IV roku zarządzania i inżynierii produkcji na Wydziale Przyrodniczo-Technologicznym, zdobywca III miejsca w międzynarodowym konkursie EuroSkills 2023, opowiada o zmaganiach w konkursie i o nowoczesnym rolnictwie.