Na Uniwersytecie Przyrodniczym znajdują się dwie stołówki studenckie:
- Vanilla w gmachu głównym (ul. Norwida 25), czynna w godzinach 8:00-15:00 (oferta śniadaniowa w godzinach 8:00-11:00)
- Stołówka w Centrum Dydaktyczno-Naukowym (pl. Grunwaldzki 24a), czynna w godz. 9:00-16:00 (od poniedziałku do soboty) i 9:00-14:00 (w niedziele)
Stołówki działają w formie bufetu z jedzeniem na wagę, dzięki czemu każdy może samodzielnie skomponować swój posiłek. Dania są opisane, pogrupowane wg dodatków skrobiowych, dań mięsnych, ryb, dań wegetariańskich oraz surówek, dzięki czemu łatwiej o kompozycję dostosowaną do własnych preferencji żywieniowych. Posiłki przygotowywane są głównie na bazie produktów polskich marek. Stołówki zapewniają zrównoważony wybór niedrogiej, zdrowej i bogatej w mikro- i makroelementy żywności dla wszystkich na terenie kampusu.
Menu nie jest stałe, natomiast codziennie dostępne są:
- jeden rodzaj zupy
- dodatki skrobiowe do wyboru: ziemniaki, kasze, ryż
- wyroby mączne własnej roboty: kopytka, kluski śląskie, pierogi, naleśniki na słodko i słono
- dania mięsne: mięso w panierce i w sosie
- ryba smażona
- dania wege: lasagne ze szpinakiem, kotlety warzywne, ciecierzyca z warzywami, gołąbki, frittata warzywna, surówki
- kompot domowy
Cena za 100 g to 6,39 zł. Studentom i pracownikom uczelni przysługuje zniżka 10%.
Galeria zdjęć