eu_green_logo_szare.png

Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Warsztaty serowarskie, winiarskie i Slow Food, wybór najlepszych dolnośląskich serów i win, certyfikaty przyznane przez Zieloną Dolinę – V Święto sera i wina za nami. Gwiazdą spotkania był Robert Makłowicz, dziennikarz i krytyk kulinarny.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/v_swieto_sera_i_wina_nagrodzono_najlepszych-319.html
Kilka tysięcy wrocławian przyjechało do Pawłowic na VI Święto sera i wina. Nie tylko mogli kupić sery i wina, ale też wysłuchać gawędy Katarzyny Bosackiej i kibicować uczestnikom studenckiego konkursu o tytuł mistrza kuchni, w którym walczono o Nagrodę Rektora.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/tlumy_na_vi_swiecie_sera_i_wina-114.html
w sprawie powołania Zespołu ds. Wdrożenia zasad Europejskiej Karty Naukowca i Kodeksu Postępowania przy rekrutacji pracowników naukowych na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2016-rok/zarzadzenie-nr-1042016-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-26-wrzesnia-2016-roku-104.html
Projekt „Dolny Śląsk. Zielona Dolina Żywności i Zdrowia”na liście rządowych projektów strategicznych. Decyzję podjęła Rada Monitorowania Portfela Projektów Strategicznych Ministerstwa Inwestycji i Rozwoju.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zielona_dolina_na_liscie_rzadowych_projektow-132.html
W poszukiwaniu dowodów na wyższość Świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia, zajrzeliśmy w kilka miejsc na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wielkanoc_gora-586.html
Światowy Dzień Żywności obchodzony 16 października ma przypominać nie tylko decydentom, że ludzkość przez wieki borykała się z klęską głodu. Czy pokojowy Nobel przyznany Światowemu Programowi Żywności ONZ świadczy o tym, że poradziliśmy sobie z tym wyzwaniem?
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/glod-i-zywnosc-dwie-strony-jednego-medalu-3390.html
Jak rozwijać potencjał intelektualny studentów? Jak uczyć samodzielnej pracy? Jak poznawać mocne i słabe strony? Mamy 22 bezpłatne wejściówki dla naszych pracowników na dwudniowy kongres!
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/vi_ogolnopolski_kongres_tutoringu_na_upwr-155.html
Trzy nasze projekty otrzymały finansowanie w ramach konkursu PRELUDIUM BIS 3 ogłoszonego przez Narodowe Centrum Nauki. Dzięki niemu wyłonieni w ramach konkursu doktoranci Szkoły Doktorskiej UPWr wraz z promotorami będą prowadzić badania nad zdrowymi słodzikami, pozycjonowaniem multi-GNSS oraz wykorzystaniem połączonych technik emulgowania i suszenia owoców w celach prozdrowotnych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/preludium-bis-3-dla-naukowcow-upwr-3788.html
Profesor Aleksander Zakrzewski – urodził się w 1894 roku w Innsbrucku, zmarł w 1976 we Wrocławiu. Anatomopatolog, specjalista z zakresu weterynarii sądowej, jeden z wrocławskich pionierów. Skromny i uwielbiany przez współpracowników, dla których był nie tylko mistrzem, ale też przyjacielem.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-zakrzewski--zagonczyk--pionier--naukowiec-3645.html
Magnificencje, Ekscelencje,  Wielce szanowne Panie, dostojni Panowie, Drodzy Przyjaciele, minęły trzy lata od rozpoczęcia naszej kadencji i podjęcia misji kierowania Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu. Na początku kadencji naszym ambitnym założeniem, a nawet trudno wyobrażalnym, był program dla Dolnego Śląska „Zielonej Doliny Żywności dla Zdrowia” jako czynnik wprowadzający nas do uniwersytetu trzeciej generacji (3G). Szczęście nam sprzyjało. Jak się okazało nasz uniwersytet w 2018 (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/przemowienie-rektora-rok-akademicki-2019-2020

Rezultaty: 531 - 540 z 57 podstron

  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 57

magnacarta-logo.jpglogo European University Associationlogo HR Excellence in Researchprzejdź do bip eugreen_logo_simple.jpgica-europe-logo.jpglogo-1.png