wyszukiwanie zaawansowane
Po dwóch latach niewielkiej aktywności, Chór Uniwersytetu Przyrodniczego z impetem odnawia działalność. Od początku roku wziął udział w mnóstwie małych i dużych koncertów, zarówno w Polsce, jak i za granicą.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/chor-upwr-wraca-do-swietnosci-po-pandemicznej-przerwie-3810.html
Profesor Jan Twardoń, specjalista z zakresu rozrodu zwierząt, fizjologii i patologii gruczołu mlekowego, objął funkcję prezesa Zarządu Głównego Polskiego Towarzystwa Nauk Weterynaryjnych w kadencji 2020-2023.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-jan-twardon-prezesem-polskiego-towarzystwa-nauk-weterynaryjnych-3391.html
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu wraz z gminami Polanica-Zdrój, Kłodzko i Dzierżoniów zaangażował studentów do wykonania koncepcji zagospodarowania terenu parku w miejscowości Ołdrzychowice Kłodzkie, terenu Parku Leśnego w Polanicy-Zdroju i terenu wokół Pałacu w Kiełczynie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/studenci-architektury-krajobrazu-tworza-koncepcje-zagospodarowania-trzech-parkow-3846.html
Prof. Anna Michalska-Ciechanowska zdobyła ponad milion złotych w konkursie ALPHORN organizowanym przez Narodowe Centrum Nauki we współpracy ze szwajcarską agencją Swiss National Science Foundation.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/blisko-1-2-mln-zl-na-badania-z-konkursu-alphorn-1287.html
300 milionów złotych z Regionalnego Programu Operacyjnego – to wymierny efekt porozumienia pomiędzy Uniwersytetem Przyrodniczym i Dolnośląskim Urzędem Marszałkowskim dotyczącym budowy „Zielonej Doliny”.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zielona_dolina_podpisano_porozumienie_upwr_i_samorzadu-535.html
w sprawie wprowadzenia zmian do zarządzenie nr 22/2022/K Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 10 marca 2022 roku w sprawie ustalenia składów Wydziałowych Komisji ds. Zapewnienia Jakości Kształcenia w Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu na kadencję do 31 stycznia 2025 roku
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2023-rok/zarzadzenie-nr-412023k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-14-lutego-2023-roku-43.html
Tłumy wrocławian, kolejki przy stoiskach wystawców, warsztaty serowarskie, winiarskie i sensoryczne dla dzieci, wreszcie nagrody w konkursach – po dwóch latach przerwy spowodowanej pandemią Święto sera i wina wróciło do Pawłowic.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/vii-swieto-sera-i-wina-za-nami-3887.html
Nowo mianowany profesor Artur Niedźwiedź tłumaczy, dlaczego koń jest modelowym zwierzęciem w badaniach nad astmą i syndromem metabolicznym i co z tych badań mogą wynieść ludzie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-niedzwiedz-o-tym--co-laczy-konia-z-czlowiekiem-3345.html
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr inż. Anna Gliszczyńska – uzyskała stopień doktora habilitowanego nauk biologicznych w dyscyplinie biotechnologia na podstawie cyklu publikacji pod tytułem: „Chemoenzymatyczne modyfikacje struktury biologicznie aktywnych związków pochodzenia naturalnego”, nadany uchwałą Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności z dnia 26 września 2017 roku dr inż. Artur Gryszkin – uzyskał stopień doktora habilitowanego nauk rolniczych w dyscyplinie (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorzy-habilitowani--ktorzy-odebrali-promocje-poczas-inauguracji-roku-akademickiego-2018-2019
Trzy studentki Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności zmierzą się w finale konkursu kulinarnego o nagrody JM Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu „Pojedynek mistrzów kuchni”. To Pola Blak, Agata Kurasiewicz i Justyna Owsianka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pojedynek-mistrzow-kuchni-oto-finalistki-3886.html
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/chor-upwr-wraca-do-swietnosci-po-pandemicznej-przerwie-3810.html
Profesor Jan Twardoń, specjalista z zakresu rozrodu zwierząt, fizjologii i patologii gruczołu mlekowego, objął funkcję prezesa Zarządu Głównego Polskiego Towarzystwa Nauk Weterynaryjnych w kadencji 2020-2023.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-jan-twardon-prezesem-polskiego-towarzystwa-nauk-weterynaryjnych-3391.html
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu wraz z gminami Polanica-Zdrój, Kłodzko i Dzierżoniów zaangażował studentów do wykonania koncepcji zagospodarowania terenu parku w miejscowości Ołdrzychowice Kłodzkie, terenu Parku Leśnego w Polanicy-Zdroju i terenu wokół Pałacu w Kiełczynie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/studenci-architektury-krajobrazu-tworza-koncepcje-zagospodarowania-trzech-parkow-3846.html
Prof. Anna Michalska-Ciechanowska zdobyła ponad milion złotych w konkursie ALPHORN organizowanym przez Narodowe Centrum Nauki we współpracy ze szwajcarską agencją Swiss National Science Foundation.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/blisko-1-2-mln-zl-na-badania-z-konkursu-alphorn-1287.html
300 milionów złotych z Regionalnego Programu Operacyjnego – to wymierny efekt porozumienia pomiędzy Uniwersytetem Przyrodniczym i Dolnośląskim Urzędem Marszałkowskim dotyczącym budowy „Zielonej Doliny”.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zielona_dolina_podpisano_porozumienie_upwr_i_samorzadu-535.html
w sprawie wprowadzenia zmian do zarządzenie nr 22/2022/K Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 10 marca 2022 roku w sprawie ustalenia składów Wydziałowych Komisji ds. Zapewnienia Jakości Kształcenia w Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu na kadencję do 31 stycznia 2025 roku
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2023-rok/zarzadzenie-nr-412023k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-14-lutego-2023-roku-43.html
Tłumy wrocławian, kolejki przy stoiskach wystawców, warsztaty serowarskie, winiarskie i sensoryczne dla dzieci, wreszcie nagrody w konkursach – po dwóch latach przerwy spowodowanej pandemią Święto sera i wina wróciło do Pawłowic.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/vii-swieto-sera-i-wina-za-nami-3887.html
Nowo mianowany profesor Artur Niedźwiedź tłumaczy, dlaczego koń jest modelowym zwierzęciem w badaniach nad astmą i syndromem metabolicznym i co z tych badań mogą wynieść ludzie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-niedzwiedz-o-tym--co-laczy-konia-z-czlowiekiem-3345.html
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr inż. Anna Gliszczyńska – uzyskała stopień doktora habilitowanego nauk biologicznych w dyscyplinie biotechnologia na podstawie cyklu publikacji pod tytułem: „Chemoenzymatyczne modyfikacje struktury biologicznie aktywnych związków pochodzenia naturalnego”, nadany uchwałą Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności z dnia 26 września 2017 roku dr inż. Artur Gryszkin – uzyskał stopień doktora habilitowanego nauk rolniczych w dyscyplinie (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorzy-habilitowani--ktorzy-odebrali-promocje-poczas-inauguracji-roku-akademickiego-2018-2019
Trzy studentki Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności zmierzą się w finale konkursu kulinarnego o nagrody JM Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu „Pojedynek mistrzów kuchni”. To Pola Blak, Agata Kurasiewicz i Justyna Owsianka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pojedynek-mistrzow-kuchni-oto-finalistki-3886.html
Rezultaty: 341 - 350 z 39 podstron