wybierz kategorie wiadomości
Prof. Rohm: – Nauka to pasja, w której nie ma przerw
23.02.2022
Nowo mianowany profesor Witold Rohm o współpracy i otwartości w nauce, o pewności co do jakości własnej pracy i wiedzy, ale też naukowych wyborach, mistrzach, pasji i odwadze, również do popełniania błędów.
EU-GREEN – UPWr, zrównoważony rozwój i Europejska Sieć Uniwersytetów
22.02.2022
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu wraz z ośmioma europejskimi uczelniami stara się o wejście do Europejskiej Sieci Uniwersytetów. Wniosek do Komisji Europejskiej składać będzie koordynator konsorcjum – Universidad de Extremadura z Hiszpanii.
Organizacja zajęć w semestrze letnim
22.02.2022
Do 27 marca zajęcia ogólnouczelniane i wykłady nadal prowadzone będą w trybie zdalnym. O przedmiotach kierunkowych decydują dziekani. Od 28 marca wszystkie zajęcia będą odbywały się w formie stacjonarnej w siedzibie uczelni.
Weterynaria na UPWr z Certyfikatem Doskonałości Kształcenia
14.02.2022
PKA studia na Wydziale Medycyny Weterynaryjnej oceniała – pozytywnie – w 2021 roku. I przyznała WMW Certyfikat Doskonałości Kształcenia. Następna ocena programowa odbędzie się w roku akademickim 2026/2027.
Organizacja zajęć do 13 marca
14.02.2022
Zajęcia ogólnouczelniane i wykłady nadal prowadzone będą w trybie zdalnym. O przedmiotach kierunkowych decydują dziekani.
Żywność rzemieślnicza ze wsparciem UPWr
05.01.2022
Centrum Produktu Regionalnego Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu to miejsce, w którym tradycyjne serowarstwo, browarnictwo, winiarstwo, przetwórstwo mięsne i owocowo-warzywne będzie przekazywane w nowoczesny sposób. Jak podkreśla dr inż. Marek Szołtysik z Katedry Rozwoju Funkcjonalnych Produktów Żywnościowych, dynamicznie rozwijający się segment żywności rzemieślniczej potrzebuje wsparcia merytorycznego. Stąd pomysł na powstanie CPR.
Potrzeba nam przełomu
03.01.2022
Rozmowa z prof. Jarosławem Bosym, rektorem Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.