wybierz kategorie wiadomości
Nasi naukowcy z nagrodami NOT-u
31.01.2017
Dwie prestiżowe nagrody II stopnia za wybitne osiągnięcia w dziedzinie techniki przyznane przez Naczelną Organizację Techniczną otrzymali naukowcy z Wydziału Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
Komercjalizacja bez tajemnic
19.01.2017
Dr Bartosz Greczner z Działu Innowacji, Wdrożeń i Komercjalizacji UPWr o komercjalizacji wynalazków i najważniejszych związanych z tym problemach.
OŹE: dobry kierunek na przyszłość
12.12.2016
Odnawialne źródła energii – ekologiczny wybór czy gospodarcza konieczność? Dr Arkadiusz Dyjakon o znaczeniu OŹE i ich przyszłości.
Nauka dla zysku czy zysk dla nauki
08.12.2016
Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego organizatorem Narodowego Kongresu Nauki. Na PWr spotkali się najważniejsi przedstawiciele polskiej nauki. Moderatorem akademickiego panelu był prof. Tadeusz Trziszka – rektor UPWr.
Startup Wrocław 2016
25.05.2016
O rozwoju polskiej innowacyjności i przedsiębiorczości, efekcie Medyceuszy oraz Zielonej Dolinie rozmawiali uczestnicy konferencji Startup Wrocław 2016. Wśród panelistów prof. Tadeusz Trziszka.
Biocervin: podsumowanie projektu
07.03.2016
Efektem jednego z największych i najważniejszych projektów, w którym bierze udział UPWr są cztery unikalne w skali światowej prototypy wyrobów medycznych na bazie surowców z komórek macierzystych poroża jelenia szlachetnego.
Liczy się współdziałanie
25.01.2016
We Wrocławiu na zaproszenie prof. Tadeusza Trziszki, prorektora Uniwersytetu Przyrodniczego ds. nauki i innowacji, przebywali przedstawiciele konsorcjum europejskiego, które być może w najbliższych latach decydować będzie o kierunkach rozwoju gospodarki żywnościowej w Europie.
Fortyfikacje – pasja, która uczy
14.01.2016
Łączy naukę i pasję badawczą z zainteresowaniami. Dr Łukasz Pardela o fortyfikacjach wie prawie wszystko. I opowiada, dlaczego budowle obronne Twierdzy Wrocław są ważne dla dziedzictwa kulturowego.
- Poprzednia
- 1
- 7
- 8
- 9