eu_green_logo_szare.png

Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Absolwenci Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu uroczyście świętowali odebranie dyplomów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/absolutorium-wydzialu-biotechnologii-i-nauk-o-zywnosci---relacja-4192.html
Dr Maciej Oziembłowski, nasz ekspert w powołanym niedawno szlaku kulinarnym „Smaki Dolnego Śląska”, o znaczeniu produktu regionalnego, europejskiej ochronie tradycyjnej żywności i możliwościach polskich producentów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/iv_swieto_sera_i_wina_tradycja_czyli_nowoczesnosc-524.html
Kiszonki podbijają serca i podniebienia smakoszy na całym świecie. Nowe oblicza kiszenia i fermentacji będzie można odkryć 6 października na Pawłowicach. UPWr jest partnerem merytorycznym festiwalu Szatkownica.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/szatkownica-festiwal-produktow-fermentowanych-3342.html

https://upwr.edu.pl/badania/doktoranci/obrony-doktoratow/mgr-inz-damian-maksimowski-12-11-2024-r--151.html
Sery najlepszych w Polsce producentów, wina z dolnośląskich winnic, oleje, chleby, masło, a nawet kiszonki – IV Święto Sera i Wina było prawdziwym rajem dla smakoszy, ale też i szansą na poszerzenie wiedzy i zdobycie pochwał.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/iv_swieto_sera_i_wina_za_nami-525.html
Nagrody w dziedzinie dydaktycznej I, II i III stopnia indywidualne i zespołowe: Urszula Ambroziak Dr Wiesław Bielas    Prof. Jerzy Bieniek Dr Anna Bocheńska-Skałecka Dr Filip Boratyński Dr Anna Chojnacka Dr hab. Aleksander Chrószcz, prof. UPWr Dr hab. Kazimierz Ćmielewski, prof. UPWr    Dr Jolanta Dąbrowska Dr Grzegorz Dejneka Dr Arkadiusz Dyjakon    Agnieszka Gałek    Dr hab. Witold Gładkowski Dr Piotr Gołuch Dr hab. Aleksandra Halarewicz, prof. UPWr Igor Jankowski Dr Grzegorz Jóźków    (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-wszystkich-nagrodzonych
W niedzielę 24 września po raz kolejny w Pawłowicach będzie można zjeść najlepszy ser i posmakować najlepszego wina regionu. Ale nie tylko – będą też pokazy kulinarne, warsztaty, laboratoria smaku i dyskusja o regionalnych smakach.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/iv_swieto_sera_i_wina_zapraszamy_do_pawlowic-522.html
Złoty Krzyż Zasługi prof. dr hab. inż. Bernard Kontny (2023) Srebrny Krzyż Zasługi prof. dr hab. lek. wet. Andrzej Gaweł (2023) dr inż. Teresa Skiba (2023) Medal Złoty za Długoletnią Służbę dr hab. inż. Anna Czubaszek, prof. uczelni (2022) dr hab. inż. Piotr Gołuch, prof. uczelni dr hab. inż. Maciej Oziembłowski, prof. uczelni dr inż. Andrzej Kocowicz Dorota Ficoń Zofia Górska (2023) Elżbieta Nawłoka (2022) Medal Srebrny za Długoletnią Służbę prof. dr hab. inż. Robert Kupczyński (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-nagrodzonych
Matka Wydziału – tak nazywano panią profesor Irenę Górską, dziekan Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności UPWr w latach 1987-1993. Wymagała od siebie i od innych. W świat technologów żywności wniosła nowe spojrzenie badawcze, poszerzające perspektywę naukową.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zegnamy-prof-irene-gorska-3796.html

https://upwr.edu.pl/wspolpraca/projekty/doktorat-wdrozeniowy/doktorat-wdrozeniowy-iv-edycja-3.html

Rezultaty: 1 - 10 z 28 podstron

  • 1
  • 2
  • 3
  • 28

magnacarta-logo.jpglogo European University Associationlogo HR Excellence in Researchprzejdź do bip eugreen_logo_simple.jpgica-europe-logo.jpglogo-1.png