wyszukiwanie zaawansowane
Blended Intensive Programme (BIP) to forma krótkiego, intensywnego, mieszanego programu wymiany. Składa się ona z części realizowanej w formie online oraz komponentu fizycznego – tygodniowego pobytu w kraju goszczącym. Każdy BIP pozwala na zrealizowanie punktów ECTS, a tym samym uzyskanie zwolnienia z uczestnictwa w zajęciach, których zagadnienia realizuje.
https://upwr.edu.pl/uczelnia/o-uczelni/eu-green/blended-intensive-programmes
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/projekty/inkubator-innowacyjnosci-40/prace-przedwdrozeniowe/7-forma-do-produkcji-wedzonek-7.html
Numer oferty: 03/2023 Nazwa rozwiązania: EKO-PRZYSTANEK BACKGROUND Ekologiczne Przystanki, nazywane też EKO Wiatami, stanowią przedmiot inicjatyw dużych i małych miast w Polsce w kontekście zrównoważonego rozwoju lub działań na rzecz poprawy jakości środowiska OPIS TECHNOLOGII Przedmiotem oferty jest forma architektoniczna przystanku (wiaty przystankowej) o konstrukcji przystosowanej do wprowadzenia powierzchni biologicznie czynnej (w formie zielonego dachu i ściany z roślin pnących) z (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/eko-przystanek
w sprawie składania wniosków o założenie projektów Z030
https://bip.upwr.edu.pl/ogloszenia/komunikaty-pisma-okolne/komunikaty-kwestora/2020-rok/komunikat-62020-kwestora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-28-05-2020-r--6.html
Numer oferty: 14/2023 Nazwa rozwiązania: Forma do produkcji wędzonek o zwiększonej długości batonu BACKGROUND Wędzenie to zabieg technologiczny, dzięki któremu uzyskuje się przedłużenie trwałości produktów mięsnych i rybnych przez ich wysuszenie oraz przez działanie antybakteryjne wytwarzanych składników dymu, przede wszystkim fenoli. Wyroby mięsne wędzone charakteryzują się specyficznymi cechami sensorycznymi, na które składa się uzyskanie atrakcyjnego zabarwienia powierzchni oraz (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/forma-do-produkcji-wedzonek-o-zwiekszonej-dlugosci-batonu
Numer oferty: 02/2024 Nazwa rozwiązania: Sposób ekstrakcji bioaktywnych składników tkanki chrzęstnej, zwłaszcza drobiowej OPIS TECHNOLOGII Wszystkie znane dotąd metody ekstrakcji składników bioaktywnych przyspieszają proces ekstrakcji składników z chrząstki, ale nie są wykonywane jednocześnie, co powoduje, że nadal są długotrwałe, kosztowne i mało efektywne. Dodatkowo, zastosowanie ultradźwięków powodujących równocześnie ogrzewanie tkanki chrzęstnej powyżej temperatury denaturacji (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/sposob-ekstrakcji-bioaktywnych-skladnikow-tkanki-chrzestnej--zwlaszcza-drobiowej
Numer oferty: 03/2024 Nazwa rozwiązania: Sposób otrzymywania bioaktywnego preparatu zawierającego glikozaminoglikany i żelatynę OPIS TECHNOLOGII Glikozaminoglikany (GAG) to liniowe, nierozgałęzione heteropolisacharydy, które składają się z powtarzających się jednostek disacharydowych, zbudowanych z heksozaminy oraz kwasu heksuronowego lub galaktozy. GAG odgrywają kluczową rolę w strukturach tkankowych, w tym w tkance chrzęstnej, oraz w różnorodnych procesach biologicznych, co sprawia, że (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/sposob-otrzymywania-bioaktywnego-preparatu-zawierajacego-glikozaminoglikany-i-zelatyne
Rada ds. Rolnictwa i Obszarów Wiejskich przy Prezydencie RP ma za zadanie m.in. wypracować spójną strategię rozwoju dla rolnictwa i obszarów wiejskich. W jej gronie znaleźli się również naukowcy – UPWr reprezentuje prof. Antoni Szumny.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-szumny-w-radzie-ds-rolnictwa-i-obszarow-wiejskich-3442.html
https://bip.upwr.edu.pl/ogloszenia/praca-na-upwr/konkursy-stypendialne/konkurs-stypendialny-stypendysta-do-projektu-opus-22-5.html
https://upwr.edu.pl/wydarzenia/spotkanie-studentow-i-roku-upwr-z-tutorami-w-ramach-projektu-mistrzowie-dydaktyki-2-38.html
https://upwr.edu.pl/uczelnia/o-uczelni/eu-green/blended-intensive-programmes
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/projekty/inkubator-innowacyjnosci-40/prace-przedwdrozeniowe/7-forma-do-produkcji-wedzonek-7.html
Numer oferty: 03/2023 Nazwa rozwiązania: EKO-PRZYSTANEK BACKGROUND Ekologiczne Przystanki, nazywane też EKO Wiatami, stanowią przedmiot inicjatyw dużych i małych miast w Polsce w kontekście zrównoważonego rozwoju lub działań na rzecz poprawy jakości środowiska OPIS TECHNOLOGII Przedmiotem oferty jest forma architektoniczna przystanku (wiaty przystankowej) o konstrukcji przystosowanej do wprowadzenia powierzchni biologicznie czynnej (w formie zielonego dachu i ściany z roślin pnących) z (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/eko-przystanek
w sprawie składania wniosków o założenie projektów Z030
https://bip.upwr.edu.pl/ogloszenia/komunikaty-pisma-okolne/komunikaty-kwestora/2020-rok/komunikat-62020-kwestora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-28-05-2020-r--6.html
Numer oferty: 14/2023 Nazwa rozwiązania: Forma do produkcji wędzonek o zwiększonej długości batonu BACKGROUND Wędzenie to zabieg technologiczny, dzięki któremu uzyskuje się przedłużenie trwałości produktów mięsnych i rybnych przez ich wysuszenie oraz przez działanie antybakteryjne wytwarzanych składników dymu, przede wszystkim fenoli. Wyroby mięsne wędzone charakteryzują się specyficznymi cechami sensorycznymi, na które składa się uzyskanie atrakcyjnego zabarwienia powierzchni oraz (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/forma-do-produkcji-wedzonek-o-zwiekszonej-dlugosci-batonu
Numer oferty: 02/2024 Nazwa rozwiązania: Sposób ekstrakcji bioaktywnych składników tkanki chrzęstnej, zwłaszcza drobiowej OPIS TECHNOLOGII Wszystkie znane dotąd metody ekstrakcji składników bioaktywnych przyspieszają proces ekstrakcji składników z chrząstki, ale nie są wykonywane jednocześnie, co powoduje, że nadal są długotrwałe, kosztowne i mało efektywne. Dodatkowo, zastosowanie ultradźwięków powodujących równocześnie ogrzewanie tkanki chrzęstnej powyżej temperatury denaturacji (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/sposob-ekstrakcji-bioaktywnych-skladnikow-tkanki-chrzestnej--zwlaszcza-drobiowej
Numer oferty: 03/2024 Nazwa rozwiązania: Sposób otrzymywania bioaktywnego preparatu zawierającego glikozaminoglikany i żelatynę OPIS TECHNOLOGII Glikozaminoglikany (GAG) to liniowe, nierozgałęzione heteropolisacharydy, które składają się z powtarzających się jednostek disacharydowych, zbudowanych z heksozaminy oraz kwasu heksuronowego lub galaktozy. GAG odgrywają kluczową rolę w strukturach tkankowych, w tym w tkance chrzęstnej, oraz w różnorodnych procesach biologicznych, co sprawia, że (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/sposob-otrzymywania-bioaktywnego-preparatu-zawierajacego-glikozaminoglikany-i-zelatyne
Rada ds. Rolnictwa i Obszarów Wiejskich przy Prezydencie RP ma za zadanie m.in. wypracować spójną strategię rozwoju dla rolnictwa i obszarów wiejskich. W jej gronie znaleźli się również naukowcy – UPWr reprezentuje prof. Antoni Szumny.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-szumny-w-radzie-ds-rolnictwa-i-obszarow-wiejskich-3442.html
https://bip.upwr.edu.pl/ogloszenia/praca-na-upwr/konkursy-stypendialne/konkurs-stypendialny-stypendysta-do-projektu-opus-22-5.html
https://upwr.edu.pl/wydarzenia/spotkanie-studentow-i-roku-upwr-z-tutorami-w-ramach-projektu-mistrzowie-dydaktyki-2-38.html
Rezultaty: 1 - 10 z 125 podstron