wyszukiwanie zaawansowane
Rośliny dają plony, zwiększają ilość tlenu i wilgotność powietrza, a także stanowią oryginalne ozdoby dla naszych domów. Jednak zakładając domowy ogród, często nie wiemy od czego zacząć, jak zadbać o rośliny, gdzie je postawić, które gatunki wybrać, by licznie obrodziły. Podczas konsultacji w ramach Tygodnia Przyrodników, nasi eksperci odpowiedzą dziś na wszystkie pytania dotyczące roślin.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/tydzien-przyrodnikow-sroda-3538.html
Trwa pilotażowy sezon Rolnictwa Wspieranego Społecznie (RWS) na UPWr. Ponad setka pracowników uczelni co tydzień otrzymuje skrzynkę świeżych warzyw i owoców z Samotworu i Psar. Jest zdrowo, a dodatkowo do każdego zamówienia trafia sezonowa niespodzianka, ostatnio surfinie i sadzonki pomidorów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/smacznie-zdrowo-sezonowo-czyli-rws-na-uczelni-3801.html
Karolina Nowacka, studentka Wydziału Biologii i Hodowli Zwierząt UPWr studiuje w Chinach i jest wolontariuszką w ośrodku, do którego trafiają małpy konfiskowane handlarzom.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/studentka_upwr_ratuje_malpy_w_azji-166.html
Rośliny doniczkowe wprowadzają do domu nie tylko przyjemną atmosferę, ale także zapewniają dużo tlenu i służą jako piękny dodatek do każdego wnętrza. Warto wiedzieć, jakie rośliny wybrać do swojego domu i jak o nie dbać, by jak najdłużej z nami żyły.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr-jak-dbac-o-rosliny-doniczkowe-3518.html
Już po raz dwudziesty piąty spotykamy się na Międzynarodowej Konferencji SKN a na XXXVII Sejmiku SKN, które organizowane są w naszej uczelni. Serdecznie zapraszamy wszystkich studentów i pracowników, sympatyków studenckiego ruchu naukowego do udziału w naszej konferencji.
https://upwr.edu.pl/wydarzenia/xxv-miedzynarodowa-konferencja-studenckich-kol-naukowych-12.html
Prof. Witold Janeczek nie tylko o tym, dlaczego wybrał weterynarię, jak zmieniał się stosunek do zwierząt gospodarskich i towarzyszących i o co warto walczyć w życiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/jubileusz_prof_janeczka_a_chcialem_byc_architektem-274.html
Dni Odry odbywają się we Wrocławiu już po raz ósmy. Jak co roku miasto we współpracy z uczelniami w tym także z Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu, zaprasza na warsztaty, rodzinne pikniki czy wystawy.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dni-odry-2024--pikniki--wystawy--koncert--warsztaty-4353.html
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr inż. Anna Gliszczyńska – uzyskała stopień doktora habilitowanego nauk biologicznych w dyscyplinie biotechnologia na podstawie cyklu publikacji pod tytułem: „Chemoenzymatyczne modyfikacje struktury biologicznie aktywnych związków pochodzenia naturalnego”, nadany uchwałą Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności z dnia 26 września 2017 roku dr inż. Artur Gryszkin – uzyskał stopień doktora habilitowanego nauk rolniczych w dyscyplinie (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorzy-habilitowani--ktorzy-odebrali-promocje-poczas-inauguracji-roku-akademickiego-2018-2019
Dr Sue Dyson, światowej sławy specjalistka z zakresu ortopedii koni, była gościem specjalnym międzynarodowej konferencji zorganizowanej przez Sassebi Alina Palichleb, Equine Massage i Wydział Biologii i Hodowli Zwierząt UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dr_sue_dyson_na_upwr_od_jezdziectwa_do_weterynarii-436.html
Z marnowaniem żywności i nowymi technologiami, które mogą pomóc rozwiązać problem zmierzyli się uczestnicy pierwszego w Polsce Food Waste Hackathonu organizowanego m.in. przez Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pierwszy_w_polsce_food_waste_hackathon-457.html
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/tydzien-przyrodnikow-sroda-3538.html
Trwa pilotażowy sezon Rolnictwa Wspieranego Społecznie (RWS) na UPWr. Ponad setka pracowników uczelni co tydzień otrzymuje skrzynkę świeżych warzyw i owoców z Samotworu i Psar. Jest zdrowo, a dodatkowo do każdego zamówienia trafia sezonowa niespodzianka, ostatnio surfinie i sadzonki pomidorów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/smacznie-zdrowo-sezonowo-czyli-rws-na-uczelni-3801.html
Karolina Nowacka, studentka Wydziału Biologii i Hodowli Zwierząt UPWr studiuje w Chinach i jest wolontariuszką w ośrodku, do którego trafiają małpy konfiskowane handlarzom.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/studentka_upwr_ratuje_malpy_w_azji-166.html
Rośliny doniczkowe wprowadzają do domu nie tylko przyjemną atmosferę, ale także zapewniają dużo tlenu i służą jako piękny dodatek do każdego wnętrza. Warto wiedzieć, jakie rośliny wybrać do swojego domu i jak o nie dbać, by jak najdłużej z nami żyły.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr-jak-dbac-o-rosliny-doniczkowe-3518.html
Już po raz dwudziesty piąty spotykamy się na Międzynarodowej Konferencji SKN a na XXXVII Sejmiku SKN, które organizowane są w naszej uczelni. Serdecznie zapraszamy wszystkich studentów i pracowników, sympatyków studenckiego ruchu naukowego do udziału w naszej konferencji.
https://upwr.edu.pl/wydarzenia/xxv-miedzynarodowa-konferencja-studenckich-kol-naukowych-12.html
Prof. Witold Janeczek nie tylko o tym, dlaczego wybrał weterynarię, jak zmieniał się stosunek do zwierząt gospodarskich i towarzyszących i o co warto walczyć w życiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/jubileusz_prof_janeczka_a_chcialem_byc_architektem-274.html
Dni Odry odbywają się we Wrocławiu już po raz ósmy. Jak co roku miasto we współpracy z uczelniami w tym także z Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu, zaprasza na warsztaty, rodzinne pikniki czy wystawy.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dni-odry-2024--pikniki--wystawy--koncert--warsztaty-4353.html
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr inż. Anna Gliszczyńska – uzyskała stopień doktora habilitowanego nauk biologicznych w dyscyplinie biotechnologia na podstawie cyklu publikacji pod tytułem: „Chemoenzymatyczne modyfikacje struktury biologicznie aktywnych związków pochodzenia naturalnego”, nadany uchwałą Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności z dnia 26 września 2017 roku dr inż. Artur Gryszkin – uzyskał stopień doktora habilitowanego nauk rolniczych w dyscyplinie (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorzy-habilitowani--ktorzy-odebrali-promocje-poczas-inauguracji-roku-akademickiego-2018-2019
Dr Sue Dyson, światowej sławy specjalistka z zakresu ortopedii koni, była gościem specjalnym międzynarodowej konferencji zorganizowanej przez Sassebi Alina Palichleb, Equine Massage i Wydział Biologii i Hodowli Zwierząt UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dr_sue_dyson_na_upwr_od_jezdziectwa_do_weterynarii-436.html
Z marnowaniem żywności i nowymi technologiami, które mogą pomóc rozwiązać problem zmierzyli się uczestnicy pierwszego w Polsce Food Waste Hackathonu organizowanego m.in. przez Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pierwszy_w_polsce_food_waste_hackathon-457.html
Rezultaty: 221 - 230 z 25 podstron