wybierz kategorie wiadomości
Abubakar Bello: – Modele matematyczne to przyszłość
18.02.2022
Pochodzący z Nigerii doktorant Szkoły Doktorskiej UPWr, Abubakar Bello, planuje za pomocą populacyjnego modelowania farmakokinetycznego zbadać, jak leki przeciwpasożytnicze, takie jak lazalocyd, rozmieszczają się w organizmach kur niosek i jak przechodzą do jaj. Jego badania pomogą organom regulacyjnym do spraw bezpieczeństwa żywności usprawnić ocenę zdrowia i bezpieczeństwa konsumentów.
Weterynaria na UPWr z Certyfikatem Doskonałości Kształcenia
14.02.2022
PKA studia na Wydziale Medycyny Weterynaryjnej oceniała – pozytywnie – w 2021 roku. I przyznała WMW Certyfikat Doskonałości Kształcenia. Następna ocena programowa odbędzie się w roku akademickim 2026/2027.
City&Co, czyli jak stworzyć miasto przyjazne seniorom
14.02.2022
Konsorcjum z udziałem naukowców z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu będzie realizować jeden z projektów nagrodzonych w międzynarodowym konkursie ENUTC: ERA-NET Urban Transformation Capacities. Na 152 wnioski finansowanie zdobyło tylko 16.
Organizacja zajęć do 13 marca
14.02.2022
Zajęcia ogólnouczelniane i wykłady nadal prowadzone będą w trybie zdalnym. O przedmiotach kierunkowych decydują dziekani.
Żywność rzemieślnicza ze wsparciem UPWr
05.01.2022
Centrum Produktu Regionalnego Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu to miejsce, w którym tradycyjne serowarstwo, browarnictwo, winiarstwo, przetwórstwo mięsne i owocowo-warzywne będzie przekazywane w nowoczesny sposób. Jak podkreśla dr inż. Marek Szołtysik z Katedry Rozwoju Funkcjonalnych Produktów Żywnościowych, dynamicznie rozwijający się segment żywności rzemieślniczej potrzebuje wsparcia merytorycznego. Stąd pomysł na powstanie CPR.
Potrzeba nam przełomu
03.01.2022
Rozmowa z prof. Jarosławem Bosym, rektorem Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
- Poprzednia
- 1
- 2
- 3
- 4