wyszukiwanie zaawansowane
Synteza i biotransformacje flawonoidów z grupą metylową
https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/doktoraty-habilitacje/postepowania-doktorskie/agnieszka-krawczyk-lebek-11.html
Projekt dr Agnieszki Krawczyk-Łebek z Katedry Chemii Żywności i Biokatalizy otrzyma finansowanie w XIV edycji programu „Lider” Narodowego Centrum Badań i Rozwoju. Naukowczyni UPWr chce opracować metodę otrzymywania wielofunkcyjnej substancji konserwującej dla przemysłu kosmetycznego - alternatywy dla m.in. nieakceptowanych przez konsumentów sztucznych konserwantów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mamy-lidera-naukowczyni-upwr-z-szansa-na-podbicie-rynku-kosmetycznego-4223.html
W VI edycji konkursu Młode Talenty dwoje naukowców z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu zostało laureatami – Igor Turkiewicz w kategorii sukces naukowy, a Agnieszka Krawczyk-Łebek w kategorii sukces w zakresie innowacji.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mamy-mlode-talenty-3814.html
https://upwr.edu.pl/badania/doktoranci/obrony-doktoratow/mgr-inz-agnieszka-krawczyk-lebek-30-08-2022-r--39.html
https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/biokataliza-i-aktywnosc-biologiczna-bioactiv/projekty/nowe-glikozydy-flawonoidowe-z-atomem-chloru-o-potencjalnej-aktywnosci-przeciwdrobnoustrojowej-29.html
Dr Agnieszka Krawczyk-Łebek z Katedry Chemii Żywności i Biokatalizy na XVI Międzynarodowej Wystawie Wynalazków „IWIS 2022” zdobyła Złoty Medal, a otrzymane przez nią w procesie biotransformacji nowe glikozydy flawonoidowe o potencjalnym działaniu przeciwdrobnoustrojowym tytuł Najlepszego Polskiego Wynalazku.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mamy-najlepszy-polski-wynalazek-3918.html
Dr Agnieszka Krawczyk-Łebek i dr Karolina Tkacz zostały uhonorowane Nagrodą Premiera za wyróżniające się prace doktorskie, mające znaczący wkład w rozwój polskiej nauki w dyscyplinach nauki biologiczne i technologii żywności.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/nagroda-premiera-dla-wybitnych-naukowczyn-z-upwr-4214.html
Agnieszka Krawczyk-Łebek z Katedry Chemii Żywności i Biokatalizy UPWr wraz z opiekunami naukowymi – prof. Edytą Kostrzewą-Susłow, dr Tomaszem Janeczko i dr Moniką Dymarską, zdobyła główną nagrodę w XII edycji konkursu Student-Wynalazca. Została doceniona za cykl 38 wynalazków dotyczących nowych glikozydów flawonoidowych o potencjalnej aktywności przeciwdrobnoustrojowej. Nagrodą jest udział w Międzynarodowej Wystawie Wynalazków w Genewie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/glowna-nagroda-w-konkursie-student-wynalazca-dla-doktorantki-upwr-3725.html
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/projekty/narodowe-centrum-nauki/preludium/preludium-20-22.html
https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/biokataliza-i-aktywnosc-biologiczna-bioactiv/badania/aktywnosc-biologiczna-nowych-zwiazkow-z-grupy-flawonoidow-oraz-ich-oddzialywanie-z-biomolekulami-oraz-blona-erytrocytow-4.html
https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/doktoraty-habilitacje/postepowania-doktorskie/agnieszka-krawczyk-lebek-11.html
Projekt dr Agnieszki Krawczyk-Łebek z Katedry Chemii Żywności i Biokatalizy otrzyma finansowanie w XIV edycji programu „Lider” Narodowego Centrum Badań i Rozwoju. Naukowczyni UPWr chce opracować metodę otrzymywania wielofunkcyjnej substancji konserwującej dla przemysłu kosmetycznego - alternatywy dla m.in. nieakceptowanych przez konsumentów sztucznych konserwantów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mamy-lidera-naukowczyni-upwr-z-szansa-na-podbicie-rynku-kosmetycznego-4223.html
W VI edycji konkursu Młode Talenty dwoje naukowców z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu zostało laureatami – Igor Turkiewicz w kategorii sukces naukowy, a Agnieszka Krawczyk-Łebek w kategorii sukces w zakresie innowacji.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mamy-mlode-talenty-3814.html
https://upwr.edu.pl/badania/doktoranci/obrony-doktoratow/mgr-inz-agnieszka-krawczyk-lebek-30-08-2022-r--39.html
https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/biokataliza-i-aktywnosc-biologiczna-bioactiv/projekty/nowe-glikozydy-flawonoidowe-z-atomem-chloru-o-potencjalnej-aktywnosci-przeciwdrobnoustrojowej-29.html
Dr Agnieszka Krawczyk-Łebek z Katedry Chemii Żywności i Biokatalizy na XVI Międzynarodowej Wystawie Wynalazków „IWIS 2022” zdobyła Złoty Medal, a otrzymane przez nią w procesie biotransformacji nowe glikozydy flawonoidowe o potencjalnym działaniu przeciwdrobnoustrojowym tytuł Najlepszego Polskiego Wynalazku.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mamy-najlepszy-polski-wynalazek-3918.html
Dr Agnieszka Krawczyk-Łebek i dr Karolina Tkacz zostały uhonorowane Nagrodą Premiera za wyróżniające się prace doktorskie, mające znaczący wkład w rozwój polskiej nauki w dyscyplinach nauki biologiczne i technologii żywności.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/nagroda-premiera-dla-wybitnych-naukowczyn-z-upwr-4214.html
Agnieszka Krawczyk-Łebek z Katedry Chemii Żywności i Biokatalizy UPWr wraz z opiekunami naukowymi – prof. Edytą Kostrzewą-Susłow, dr Tomaszem Janeczko i dr Moniką Dymarską, zdobyła główną nagrodę w XII edycji konkursu Student-Wynalazca. Została doceniona za cykl 38 wynalazków dotyczących nowych glikozydów flawonoidowych o potencjalnej aktywności przeciwdrobnoustrojowej. Nagrodą jest udział w Międzynarodowej Wystawie Wynalazków w Genewie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/glowna-nagroda-w-konkursie-student-wynalazca-dla-doktorantki-upwr-3725.html
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/projekty/narodowe-centrum-nauki/preludium/preludium-20-22.html
https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/biokataliza-i-aktywnosc-biologiczna-bioactiv/badania/aktywnosc-biologiczna-nowych-zwiazkow-z-grupy-flawonoidow-oraz-ich-oddzialywanie-z-biomolekulami-oraz-blona-erytrocytow-4.html
Rezultaty: 1 - 10 z 61 podstron