eu_green_logo_szare.png

Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Czy można zwiększyć odporność drobiu dzięki dodatkom paszowym? Jak hydroelektrownie wpływają na środowisko? Czy konserwanty stosowane w żywności mogą chronić przed enterotoksynami gronkowcowymi? Dzisiaj przedstawiamy sześć z jedenastu zwycięskich projektów i doktorantów, którzy je zrealizują.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prawie-2-miliony-z-konkursu-preludium-dla-doktorantow-upwr-3685.html
Prof. Maria Mrówczyńska, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego odpowiadająca m.in. za innowacje, dla Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu mówi o odbudowie prestiżu Narodowego Centrum Badań i Rozwoju, konsekwencjach kryzysu demograficznego, współpracy z otoczeniem biznesowym i konsolidacji uczelni.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/minister-mrowczynska--i-nauka--i-biznes-potrzebuja-pieniedzy-4290.html
Prorektor Anna Chełmońska-Soyta: – Polityka prorównościowa jest istotna nie tylko na uczelniach. Nierówności hamują rozwój społeczeństw, a więc i nauki, i gospodarki. Dlatego na UPWr powstała Komisja ds. przeciwdziałania dyskryminacji.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/rownosc_na_upwr_czas_na_dobre_praktyki-59.html
Prof. Mirosław Wiatkowski, dyrektor Instytutu Inżynierii Środowiska o suszy i wodzie, o tym, jak nauka może pomóc decydentom i co może zrobić każdy z nas, by chronić zasoby wodne.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof_wiatkowski_czas_zaczac_dbac_o_wode-130.html
14 marca 1968 roku na wrocławskich uczelniach rozpoczął się dwudniowy strajk okupacyjny. Strajkowano też na Wyższej Szkole Rolniczej – dzisiejszym Uniwersytecie Przyrodniczym. W obronie demokracji i przeciwko cenzurze.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/bunt_studentow_przeciwko_cenzurze-827.html

https://upwr.edu.pl/wspolpraca/projekty/projekt-stazowy-wiksig-wbihz/ii-edycja-projekt-stazowy-wiksg-i-wbihz/aktualnosci/harmonogram-realizacji-s-1.html
Prof. Ann Van Soom, kierownik Katedry Rozrodu, Położnictwa i Zdrowia Stada na Uniwersytecie w Gandawie, doctor honoris causa Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, mówi o tym, co jest wyzwaniem w rozrodzie, czy czuje się drugą Skłodowską-Curie i czy da się połączyć naukę z dydaktyką.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-ann-van-soom--mam-najlepszy-zawod-na-swiecie-4065.html
Nowo powołana profesor Anna Sokół-Łętowska o tym, co może technolog żywności, o polskich superowocach, nieprzewidywalności ziół i o tym, jakie znaczenie w odkryciach ma przypadek.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-sokol-letowska--rosliny-sa-nieprzewidywalne-4317.html
Światowy Dzień Żywności obchodzony 16 października ma przypominać nie tylko decydentom, że ludzkość przez wieki borykała się z klęską głodu. Czy pokojowy Nobel przyznany Światowemu Programowi Żywności ONZ świadczy o tym, że poradziliśmy sobie z tym wyzwaniem?
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/glod-i-zywnosc-dwie-strony-jednego-medalu-3390.html
Prorektor ds. innowacji i współpracy z gospodarką prof. Anna Chełmońska-Soyta: – Przygotowujemy się do nowej perspektywy budżetowej w Unii Europejskiej, w której istotny jest Zielony Ład. Ale nie tylko w biogospodarce widzimy możliwości komercjalizacji.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/kadencja-2020-2024-gospodarka-i-innowacje-3379.html

Rezultaty: 901 - 910 z 97 podstron

  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 97

magnacarta-logo.jpglogo European University Associationlogo HR Excellence in Researchprzejdź do bip eugreen_logo_simple.jpgica-europe-logo.jpglogo-1.png