wybierz kategorie wiadomości
Prof. Trziszka członkiem rady przy PARP
15.04.2020
Prof. Tadeusz Trziszka został członkiem Sektorowej Rady ds. Kompetencji Sektora żywności wysokiej jakości działającej przy Polskiej Agencji Rozwoju Przemysłu.
Film promocyjny UPWr nagrodzony
09.03.2020
Nowy film promocyjny uczelni zajął III miejsce w konkursie Genius Universitatis w kategorii video online.
Żegnamy profesora Ludwiczaka
06.03.2020
Profesor Jan Ludwiczak, pionier w zakresie badań nad rachunkowością rolną, zmarł w wieku 97 lat. – Był niezwykle życzliwym i skromnym człowiekiem – wspomina prof. Barbara Kutkowska.
Biogospodarka: wyzwania i możliwości
03.03.2020
Agata Foks, radca ministra nauki ds. spraw europejskich w obszarze rolnictwa, zmian klimatu, bioróżnorodności oraz biogospodarki o możliwościach, jakie daje polskiej nauce i gospodarce udział w Bio-Based Industries Consortium.
Nowa funkcja prof. Niżańskiego
26.02.2020
Prof. Niżański został jednogłośnie wybrany prezesem-elektem Polskiego Stowarzyszenia Lekarzy Weterynarii Małych Zwierząt (PSLWMZ).
Prof. Bystroń: – Miesiąc dla bakterii to wieczność
13.02.2020
Profesor Jarosław Bystroń z Katedry Higieny Żywności i Ochrony Konsumenta o tym, czy człowiek jest w stanie wygrać wyścig z bakteriami, sport pomaga w nauce… bezpieczeństwie.
Prof. Miążek: – Gen odziera nas z tajemnicy
29.01.2020
Prof. Arkadiusz Miążek, dyrektor Centrum Inżynierii Genetycznej UPWr o tym, co można wyczytać z genu i genomu, czy są nauce bariery nie do przekroczenia i o tym, czy genetyk może się czuć jak bóg.
Prof. Olejniczak: – Biotransformacje to nasza przyszłość
21.01.2020
Prof. Teresa Olejniczak o swojej miłości do chemii i nauki, o pasji odkrywania, jaką powinien mieć w sobie każdy naukowiec i o tym, że nie ma głupich pytań.