eu_green_logo_szare.png

Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
W Hali Targowej we Wrocławiu od 17 grudnia rusza nowy punkt sprzedaży – na stoisku numer 70 będzie można znaleźć sery, chleby, pasty, miody, pierniki, soki, przyprawy, a nawet wina. Wszystkie łączy hasło „Produkt Lokalny” i projekt „Dolny Śląsk. Zielona dolina żywności i zdrowia”.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lokalne-produkty-w-zasiegu-reki-3956.html
Dni Odry odbywają się we Wrocławiu już po raz ósmy. Jak co roku miasto we współpracy z uczelniami w tym także z Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu, zaprasza na warsztaty, rodzinne pikniki czy wystawy.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dni-odry-2024--pikniki--wystawy--koncert--warsztaty-4353.html
Teledetekcja – najprostszy opis wyjaśnia, że to wykonywane za pomocą specjalistycznych czujników badania zdalne, a więc przeprowadzane z samolotów, przestrzeni kosmicznej lub z powierzchni ziemi. Na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu – 13 grudnia – będzie można poznać tajemnice teledetekcji. I wybrać studia magisterskie z nowej specjalności. Uwaga: nie trzeba być geodetą i kartografem.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/geodezja-na-upwr-studia-dla-ciekawych-i-ambitnych-3949.html
Wiemy coraz więcej, o tym, jak istotną rolę odgrywa mikrobiom w organizmie człowieka, jak zmienia się zależnie od stresujących sytuacji. Również u zwierząt hodowlanych stres zaburza mikrobiologię układu pokarmowego – opowiada Natalia Szeligowska, doktorantka z Wydziału Biologii i Hodowli Zwierząt Uniwersytetu Przyrodniczego, główna autorka publikacji, która ukazała się w czasopiśmie „BMC Veterinary Research”.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mikrobiom-fascynujacy-ekosystem-3807.html
Jedenaście studenckich kół naukowych zostało docenionych w ubiegłym roku przez władze Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Na swoje badania, które teraz realizują, dostali dofinansowanie na około 100 000 zł z programu studenckie projekty badawcze.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/100-000-zlotych-na-realizacje-projektow-studenckich-4247.html

https://upwr.edu.pl/uczelnia/o-uczelni/historia-uczelni/odznaczeni-medalem-za-zaslugi-dla-upwr/2024prof-dr-hab-inz-ja-1.html
Nowo powołana prof. Monika Bronkowska z Katedry Żywienia Człowieka o tym, czym się różni jedzenie od żywienia, o mikrobiomie jelitowym, chorobach cywilizacyjnych i dietetycznych modach.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-bronkowska--od-tego-co-jemy-zalezy-nasze-zdrowie-3417.html
Agnieszka Frydrych-Gierszewska zaczęła pracę w Radomierzu jeszcze na studiach. Dla niej po ślubie do Radomierza przeniósł się również Wojtek, przy okazji spełniając marzenie o pasieniu stada krów. Razem opowiadają o pasji, która daje siłę na pracę w dzień i w nocy.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/stacja_badawczo_dydaktyczna_w_radomierzu-548.html

Rezultaty: 41 - 50 z 5 podstron

magnacarta-logo.jpglogo European University Associationlogo HR Excellence in Researchprzejdź do bip eugreen_logo_simple.jpgica-europe-logo.jpglogo-1.png