wyszukiwanie zaawansowane
w sprawie powołania komisji odbiorowej dla zadania pn. „Zakup wyposażenia wraz z montażem dla Centrum Biologii Stosowanej i Centrum Eksperymentalnych Zakażeń Zwierząt w ramach projektu „Regionalne Centrum Innowacyjnych Technologii Produkcji, Przetwórstwa i Bezpieczeństwa Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu”
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2023-rok/zarzadzenie-nr-1372023k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-3-lipca-2023-roku-139.html
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej do przeprowadzenia postępowania w trybie podstawowym bez negocjacji, którego przedmiotem jest dostawa skanera 3D do realizacji badań terenowych w projektu pn. „Bioarcheologia i archeologia krajobrazów represji Narodowo-Socjalistycznych: Perspektywa Europy Środkowo-Wschodniej” finansowanego ze środków Narodowego Centrum Nauki, na podstawie umowy nr UMO-2021/43/I/HS3/02072
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2023-rok/zarzadzenie-nr-1402023k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-4-lipca-2023-roku-142.html
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej w celu wyłonienia dostawcy sprzętu laboratoryjnego do budynku Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu w ramach projektu pt.: „Centrum Nauk o Żywności i Żywieniu” współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego dla Województwa Dolnośląskiego na lata 2007 -2013
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2010-rok/zarzadzenie-nr-1602010-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-18-listopada-2010-roku-160.html
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, w trybie przetargu nieograniczonego, którego przedmiotem jest: Zakup wyposażenia dla Centrum Produktu Regionalnego - Laboratorium procesowego produktów fermentowanych: MINIBROWAR w ramach projektu "Regionalne Centrum Innowacyjnych Technologii Produkcji, Przetwórstwa i Bezpieczeństwa Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu"- z podziałem na 2 części
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2021-rok/zarzadzenie-nr-1852021k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-3-listopada-2021-roku-185.html
Prof. Joanna Szyda z Katedry Genetyki na Wydziale Biologii i Hodowli Zwierząt o tym, dlaczego statystyka matematyczna jest ważna dla genetyków i o zaproszeniu wybitnego specjalisty w tej dziedzinie prof. Daniela Gianoli.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/statystyka_matematyczna_z_prof_gianola-397.html
Kiedyś ze słoniną, dzisiaj na słodko. Posypane cukrem pudrem, polane lukrem, nadziane powidłami, czekoladą lub budyniem. W tłusty czwartek podniebieniami Polaków rządzą pączki. Pączusie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/paczki_pampuchy_i_kreple-840.html
Numer oferty: 01/2024 Nazwa rozwiązania: Biologiczna metoda wytwarzania erytrytolu z glukozy przez unikatowy szczep drożdży Yarrowia lipolytica Wratislavia K1UV15 POTRZEBA RYNKOWA 1 gram erytrytolu ma zaledwie 0,2 do 0,4 kcal, podczas gdy cukier stołowy to aż 4 kcal na 1 gram produktu. Indeks glikemiczny erytrytolu jest równy zero. Zarówno Chiny, jak i Unia Europejska oficjalnie uznają go za „zeroenergetyczny” i bezpieczny dla zdrowia słodzik. Ponad 90% spożywanego erytrytolu nie jest (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/biologiczna-metoda-wytwarzania-erytrytolu-z-glukozy-przez-unikatowy-szczep-drozdzy-yarrowia-lipolytica-wratislavia-k1uv15
Profesor Alina Wieliczko i prof. Krzysztof Kubiak uhonorowani medalem „Merito de Wratislavia”. Super Diament dostał absolwent Uniwersytetu Przyrodniczego Artur Salamon, który opatentował interaktywną laskę dla niewidomych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/naukowcy-z-upwr-wyroznieni-przez-wroclaw-3964.html
w sprawie wprowadzenia zmian do zarządzenia nr 22/2022/K Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 10 marca 2022 roku w sprawie ustalenia składów Wydziałowych Komisji ds. Zapewnienia Jakości Kształcenia w Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu na kadencję do 31 stycznia 2025 roku
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2023-rok/zarzadzenie-nr-2372023k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-5-pazdziernika-2023-roku-243.html
Podczas kolejnej edycji Święta sera i wina tłumy wrocławian nie tylko miały okazję zrobić zakupy u najlepszych dolnośląskich winiarzy i serowarów. Były też warsztaty, konkursy, wykłady i plenerowe gotowanie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/sery--wina-i-tlumy-wroclawian-4448.html
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2023-rok/zarzadzenie-nr-1372023k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-3-lipca-2023-roku-139.html
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej do przeprowadzenia postępowania w trybie podstawowym bez negocjacji, którego przedmiotem jest dostawa skanera 3D do realizacji badań terenowych w projektu pn. „Bioarcheologia i archeologia krajobrazów represji Narodowo-Socjalistycznych: Perspektywa Europy Środkowo-Wschodniej” finansowanego ze środków Narodowego Centrum Nauki, na podstawie umowy nr UMO-2021/43/I/HS3/02072
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2023-rok/zarzadzenie-nr-1402023k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-4-lipca-2023-roku-142.html
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej w celu wyłonienia dostawcy sprzętu laboratoryjnego do budynku Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu w ramach projektu pt.: „Centrum Nauk o Żywności i Żywieniu” współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego dla Województwa Dolnośląskiego na lata 2007 -2013
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2010-rok/zarzadzenie-nr-1602010-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-18-listopada-2010-roku-160.html
w sprawie powołania doraźnej komisji przetargowej do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, w trybie przetargu nieograniczonego, którego przedmiotem jest: Zakup wyposażenia dla Centrum Produktu Regionalnego - Laboratorium procesowego produktów fermentowanych: MINIBROWAR w ramach projektu "Regionalne Centrum Innowacyjnych Technologii Produkcji, Przetwórstwa i Bezpieczeństwa Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu"- z podziałem na 2 części
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2021-rok/zarzadzenie-nr-1852021k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-3-listopada-2021-roku-185.html
Prof. Joanna Szyda z Katedry Genetyki na Wydziale Biologii i Hodowli Zwierząt o tym, dlaczego statystyka matematyczna jest ważna dla genetyków i o zaproszeniu wybitnego specjalisty w tej dziedzinie prof. Daniela Gianoli.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/statystyka_matematyczna_z_prof_gianola-397.html
Kiedyś ze słoniną, dzisiaj na słodko. Posypane cukrem pudrem, polane lukrem, nadziane powidłami, czekoladą lub budyniem. W tłusty czwartek podniebieniami Polaków rządzą pączki. Pączusie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/paczki_pampuchy_i_kreple-840.html
Numer oferty: 01/2024 Nazwa rozwiązania: Biologiczna metoda wytwarzania erytrytolu z glukozy przez unikatowy szczep drożdży Yarrowia lipolytica Wratislavia K1UV15 POTRZEBA RYNKOWA 1 gram erytrytolu ma zaledwie 0,2 do 0,4 kcal, podczas gdy cukier stołowy to aż 4 kcal na 1 gram produktu. Indeks glikemiczny erytrytolu jest równy zero. Zarówno Chiny, jak i Unia Europejska oficjalnie uznają go za „zeroenergetyczny” i bezpieczny dla zdrowia słodzik. Ponad 90% spożywanego erytrytolu nie jest (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-technologiczna/biologiczna-metoda-wytwarzania-erytrytolu-z-glukozy-przez-unikatowy-szczep-drozdzy-yarrowia-lipolytica-wratislavia-k1uv15
Profesor Alina Wieliczko i prof. Krzysztof Kubiak uhonorowani medalem „Merito de Wratislavia”. Super Diament dostał absolwent Uniwersytetu Przyrodniczego Artur Salamon, który opatentował interaktywną laskę dla niewidomych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/naukowcy-z-upwr-wyroznieni-przez-wroclaw-3964.html
w sprawie wprowadzenia zmian do zarządzenia nr 22/2022/K Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z dnia 10 marca 2022 roku w sprawie ustalenia składów Wydziałowych Komisji ds. Zapewnienia Jakości Kształcenia w Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu na kadencję do 31 stycznia 2025 roku
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2023-rok/zarzadzenie-nr-2372023k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-5-pazdziernika-2023-roku-243.html
Podczas kolejnej edycji Święta sera i wina tłumy wrocławian nie tylko miały okazję zrobić zakupy u najlepszych dolnośląskich winiarzy i serowarów. Były też warsztaty, konkursy, wykłady i plenerowe gotowanie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/sery--wina-i-tlumy-wroclawian-4448.html
Rezultaty: 441 - 450 z 55 podstron