eu_green_logo_szare.png

Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
W najnowszym odcinku podcastu prof. Monika Michalczuk z Katedry Hodowli Zwierząt SGGW i dr Marta Kuźmińska-Bajor z Katedry Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności UPWr omawiają wyzwania i innowacje w hodowli drobiu, w tym stosowanie antybiotyków, zastosowanie bakteriofagów i kwestie dobrostanu zwierząt. Dyskusja koncentruje się na dążeniu do odpowiedzialnej produkcji i konsumpcji, podkreślając rolę wiedzy i świadomych wyborów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/hodowla-drobiu-antybiotyki--bakteriofagi--dobrostan-4262.html
Naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu rozmawiali z przedstawicielami samorządu województwa dolnośląskiego o działaniach, które trzeba podjąć, by maksymalnie zminimalizować, a w przyszłości odwrócić skutki katastrofy ekologicznej jaka dotknęła ekosystem Odry.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/odbudowa-ekosystemu-wymaga-kompetencji-3866.html
Naukowcy z całego świata w australijskiej Canberze rozmawiali o zaletach i niebezpieczeństwach nanotechnologii. Wśród uczestników konferencji był również noblista William Moerner.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/w_krainie_guliwera_czyli_oko_w_oko_z_nano-829.html
Wydziałowe Kolegium Elektorów - kadencja 2024-2028
https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/uczelniana-komisja-wyborcza/komunikaty-uczelnianej-komisji-wyborczej/kadencja-2023-2027/komunikat-nr-102024-uczelnianej-komisji-wyborczej-10.html
Nie każdy wie, że istnieje inna forma pracy magisterskiej, niż ta tradycyjna. Jedną z alternatyw jest napisanie artykułu naukowego. O swoim doświadczeniu z tą formą opowiadają Monika Siniawska, Kamila Koj i Martyna Rybak, absolwentki Technologii Żywności i Żywienia Człowieka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/praca-magisterska-w-formie-artykulu-to-mozliwe-4195.html

https://upwr.edu.pl/uczelnia/wydawnictwa-uczelniane/czasopismo-glos-uczelni/glos-uczelni/glos-2242016-178.html
Monika Maćków, dietetyk kliniczny z Katedry Żywienia Człowieka UPWr o tym, co dziecko powinno jeść na śniadanie, by wspomóc pracę mózgu i koncentrację, jak przygotować uczniom idealny lunch-box i dlaczego z diety należy wyeliminować słodzone napoje, a zwłaszcza energetyki.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr--zadbajmy--by-dzieci-jadly-zdrowo-w-domu-i-w-szkole-4119.html
Katastrofa ekologiczna na Odrze oznacza nie tylko śmierć ryb, ale też zagrożenie dla ptactwa i zwierząt żyjących nad nią. Naukowcy UPWr w cyklu poświęconym Odrze opowiedzą o rzece i spróbują nakreślić scenariusze dotyczące jej przyszłości. W pierwszym odcinku dr hab. Monika Kowalska-Góralska z Zakładu Limnologii i Rybactwa UPWr mówi o rybach.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr-o-odrze--rzeka-jest-ubozsza-o-setki-ton-ryb-3867.html
Natalia Wicher – architektura krajobrazu Estera Juzwenko – biologia Natalia Jaśnikowska – biotechnologia Sylwia Nagler – budownictwo Julita Bilakiewicz – ekonomia Kamil Smolak – geodezja i kartografia Agnieszka Winiarska – gospodarka przestrzenna Małgorzata Wojciechowska – inżynieria i gospodarka wodna Angelika Pryczek – inżynieria środowiska  Paulina Pytowska – medycyna roślin Krystian Chlebuś – ochrona środowiska  Aldona Tyburczy – odnawialne źródła energii i gospodarka odpadami Katarzyna (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/najlepsi-absolwenci-inauguracja-roku-akademickiego-2017-2018

https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/biokataliza-i-aktywnosc-biologiczna-bioactiv/badania/transformacje-mikrobiologiczne-i-synteza-chemiczna-zwiazkow-flawonoidowych-12.html

Rezultaty: 31 - 40 z 32 podstron

  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 32

magnacarta-logo.jpglogo European University Associationlogo HR Excellence in Researchprzejdź do bip eugreen_logo_simple.jpgica-europe-logo.jpglogo-1.png