wyszukiwanie zaawansowane
https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/biokataliza-i-aktywnosc-biologiczna-bioactiv/projekty/porownanie-serii-flawonow-flawanonow-oraz-ich-glikozydow-uzyskanych-metodami-biotechnologicznymi-pod-katem-aktywnosci-prebiotycznej-i-hamujacej-wzrost-wybranych-mikroorganizmow-patogennych-11.html
https://upwr.edu.pl/studia/studencka-aktywnosc/kola-naukowe/skn-na-wydziale-biotechnologi-i-nauk-o-zywnosci/skn-technologow-gastronomii-zmiksowani/skn-technologow-gastronomii-zmiksowani-1.html
Prof. Monika Bronkowska z Katedry Żywienia Człowieka o tym, czy święta mogą być dietetyczne, jakie przyprawy nam pomogą przy przejedzeniu i na co zwrócić uwagę, przygotowując świąteczne smakołyki.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/ekspert_upwr_wigilia_moze_byc_lekkostrawna-251.html
W najnowszym odcinku podcastu Monika Maćków z Katedry Żywienia Człowieka i prof. Małgorzata Korzeniowska z Katedry Rozwoju Funkcjonalnych Produktów Żywnościowych odpowiadają m.in. na pytania dlaczego potrzebne jest nam białko zwierzęce, czy wegetarianizm to przyszłość, a weganizm to tylko moda i jak na środowisko oddziałuje hodowla zwierząt.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mieso-jesc-czy-nie-jesc-oto-jest-pytanie-4079.html
Monika Maćków z Katedry Żywienia Człowieka Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu mówi o tym, co jeść i pić w upalne dni, czego unikać oraz czym się nawadniać. – W okresie upałów trzeba dużo pić i co ważne pić bardzo często, małymi porcjami, podczas całego dnia. Unikać powinniśmy natomiast produktów smażonych, fast food i potraw ostro przyprawionych, a jeśli sięgamy po lody, to po sorbety – mówi dietetyczka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr-salatki-koktajle-i-zupy-to-dieta-na-upaly-4106.html
W najnowszym odcinku podcastu prof. Monika Michalczuk z Katedry Hodowli Zwierząt SGGW i dr Marta Kuźmińska-Bajor z Katedry Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności UPWr omawiają wyzwania i innowacje w hodowli drobiu, w tym stosowanie antybiotyków, zastosowanie bakteriofagów i kwestie dobrostanu zwierząt. Dyskusja koncentruje się na dążeniu do odpowiedzialnej produkcji i konsumpcji, podkreślając rolę wiedzy i świadomych wyborów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/hodowla-drobiu-antybiotyki--bakteriofagi--dobrostan-4262.html
Nie każdy wie, że istnieje inna forma pracy magisterskiej, niż ta tradycyjna. Jedną z alternatyw jest napisanie artykułu naukowego. O swoim doświadczeniu z tą formą opowiadają Monika Siniawska, Kamila Koj i Martyna Rybak, absolwentki Technologii Żywności i Żywienia Człowieka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/praca-magisterska-w-formie-artykulu-to-mozliwe-4195.html
https://upwr.edu.pl/uczelnia/wydawnictwa-uczelniane/czasopismo-glos-uczelni/glos-uczelni/glos-2242016-178.html
Nagrody specjalne Za uzyskanie najwyższej liczby cytowań w skali uczelni prof. dr hab. Adam Figiel prof. dr hab. inż. Jan Oszmiański prof. dr hab. inż. Aneta Wojdyło Za uzyskanie stopnia doktora habilitowanego przed ukończeniem 35. roku życia dr hab. Krzysztof Grzymajło, profesor uczelni dr hab. inż. Jan Kazak, profesor uczelni dr hab. inż. Piotr Krajewski, profesor uczelni dr hab. inż. Paulina Nowicka, profesor uczelni dr hab. Aleksandra Pawlak, profesor uczelni dr hab. inż. Daniel (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-nagrodzonych--swieto-upwr--listopad-2020
Monika Maćków, dietetyk kliniczny z Katedry Żywienia Człowieka UPWr o tym, co dziecko powinno jeść na śniadanie, by wspomóc pracę mózgu i koncentrację, jak przygotować uczniom idealny lunch-box i dlaczego z diety należy wyeliminować słodzone napoje, a zwłaszcza energetyki.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr--zadbajmy--by-dzieci-jadly-zdrowo-w-domu-i-w-szkole-4119.html
https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/biokataliza-i-aktywnosc-biologiczna-bioactiv/projekty/porownanie-serii-flawonow-flawanonow-oraz-ich-glikozydow-uzyskanych-metodami-biotechnologicznymi-pod-katem-aktywnosci-prebiotycznej-i-hamujacej-wzrost-wybranych-mikroorganizmow-patogennych-11.html
https://upwr.edu.pl/studia/studencka-aktywnosc/kola-naukowe/skn-na-wydziale-biotechnologi-i-nauk-o-zywnosci/skn-technologow-gastronomii-zmiksowani/skn-technologow-gastronomii-zmiksowani-1.html
Prof. Monika Bronkowska z Katedry Żywienia Człowieka o tym, czy święta mogą być dietetyczne, jakie przyprawy nam pomogą przy przejedzeniu i na co zwrócić uwagę, przygotowując świąteczne smakołyki.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/ekspert_upwr_wigilia_moze_byc_lekkostrawna-251.html
W najnowszym odcinku podcastu Monika Maćków z Katedry Żywienia Człowieka i prof. Małgorzata Korzeniowska z Katedry Rozwoju Funkcjonalnych Produktów Żywnościowych odpowiadają m.in. na pytania dlaczego potrzebne jest nam białko zwierzęce, czy wegetarianizm to przyszłość, a weganizm to tylko moda i jak na środowisko oddziałuje hodowla zwierząt.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mieso-jesc-czy-nie-jesc-oto-jest-pytanie-4079.html
Monika Maćków z Katedry Żywienia Człowieka Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu mówi o tym, co jeść i pić w upalne dni, czego unikać oraz czym się nawadniać. – W okresie upałów trzeba dużo pić i co ważne pić bardzo często, małymi porcjami, podczas całego dnia. Unikać powinniśmy natomiast produktów smażonych, fast food i potraw ostro przyprawionych, a jeśli sięgamy po lody, to po sorbety – mówi dietetyczka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr-salatki-koktajle-i-zupy-to-dieta-na-upaly-4106.html
W najnowszym odcinku podcastu prof. Monika Michalczuk z Katedry Hodowli Zwierząt SGGW i dr Marta Kuźmińska-Bajor z Katedry Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności UPWr omawiają wyzwania i innowacje w hodowli drobiu, w tym stosowanie antybiotyków, zastosowanie bakteriofagów i kwestie dobrostanu zwierząt. Dyskusja koncentruje się na dążeniu do odpowiedzialnej produkcji i konsumpcji, podkreślając rolę wiedzy i świadomych wyborów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/hodowla-drobiu-antybiotyki--bakteriofagi--dobrostan-4262.html
Nie każdy wie, że istnieje inna forma pracy magisterskiej, niż ta tradycyjna. Jedną z alternatyw jest napisanie artykułu naukowego. O swoim doświadczeniu z tą formą opowiadają Monika Siniawska, Kamila Koj i Martyna Rybak, absolwentki Technologii Żywności i Żywienia Człowieka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/praca-magisterska-w-formie-artykulu-to-mozliwe-4195.html
https://upwr.edu.pl/uczelnia/wydawnictwa-uczelniane/czasopismo-glos-uczelni/glos-uczelni/glos-2242016-178.html
Nagrody specjalne Za uzyskanie najwyższej liczby cytowań w skali uczelni prof. dr hab. Adam Figiel prof. dr hab. inż. Jan Oszmiański prof. dr hab. inż. Aneta Wojdyło Za uzyskanie stopnia doktora habilitowanego przed ukończeniem 35. roku życia dr hab. Krzysztof Grzymajło, profesor uczelni dr hab. inż. Jan Kazak, profesor uczelni dr hab. inż. Piotr Krajewski, profesor uczelni dr hab. inż. Paulina Nowicka, profesor uczelni dr hab. Aleksandra Pawlak, profesor uczelni dr hab. inż. Daniel (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-nagrodzonych--swieto-upwr--listopad-2020
Monika Maćków, dietetyk kliniczny z Katedry Żywienia Człowieka UPWr o tym, co dziecko powinno jeść na śniadanie, by wspomóc pracę mózgu i koncentrację, jak przygotować uczniom idealny lunch-box i dlaczego z diety należy wyeliminować słodzone napoje, a zwłaszcza energetyki.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr--zadbajmy--by-dzieci-jadly-zdrowo-w-domu-i-w-szkole-4119.html
Rezultaty: 31 - 40 z 32 podstron