eu_green_logo_szare.png

Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane

https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/zrownowazone-miasta-i-regiony-scr/zespol/dr-marta-sylla-10.html

https://upwr.edu.pl/wspolpraca/projekty/narodowe-centrum-nauki/preludium/preludium-12-16.html

https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/zrownowazone-miasta-i-regiony-scr/projekty/identyfikacja-i-ocena-sil-napedowych-zmian-krajobrazow-i-uslug-krajobrazowych-w-kontekscie-planowania-przestrzennego-gminy-9.html
Wrocławski obszar funkcjonalny nie tylko jest w stanie zaspokoić lokalne, wegetariańskie potrzeby żywnościowe mieszkańców, ale nawet ma nadwyżki, którymi mógłby się podzielić. Nie wszystkie z ośrodków badanych na Uniwersytecie Przyrodniczym mają taką możliwość. Wyniki badań pokazują, że europejskie miasta mają problem z samowystarczalnością.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mniej-kalorii--wiecej-swiadomosci-3985.html
Promujący lokalne rolnictwo i ekologiczną żywność projekt FoodSHIFT 2030 pozostawi po sobie, nie tylko ogrody społeczne i przyszkolne, które w ostatnich latach powstały we Wrocławiu. – Widzimy, że społeczność jest gotowa na budowanie bardziej lokalnego systemu żywnościowego i jesteśmy przekonani, że ostatnie 42 miesiące pracy to dopiero początek zmian – mówi dr Małgorzata Świąder z Instytutu Gospodarki Przestrzennej UPWr.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/foodshift-2030--dieta-oparta-na-roslinach-jest-zdrowa-i-mniej-obciaza-srodowisko-4083.html
Trwa pilotażowy sezon Rolnictwa Wspieranego Społecznie (RWS) na UPWr. Ponad setka pracowników uczelni co tydzień otrzymuje skrzynkę świeżych warzyw i owoców z Samotworu i Psar. Jest zdrowo, a dodatkowo do każdego zamówienia trafia sezonowa niespodzianka, ostatnio surfinie i sadzonki pomidorów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/smacznie-zdrowo-sezonowo-czyli-rws-na-uczelni-3801.html

https://upwr.edu.pl/studia/studencka-aktywnosc/kola-naukowe/skn-na-wydziale-medycyny-weterynaryjnej/skn-eza/wystapienia-konferencyjne/2021-5.html
Spośród 117 kandydatów z całego świata do programu stypendialnego MSD Animal Health &FVE 2020 wybrano 36 studentów. Wśród nich jest Marta Kawicka z trzeciego roku weterynarii na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, której mentorką jest prof. Agnieszka Noszczyk-Nowak.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/studentka-weterynarii-stypendystka-msd-animal-health-fve-2020-3465.html

https://upwr.edu.pl/studia/studencka-aktywnosc/kola-naukowe/skn-na-wydziale-medycyny-weterynaryjnej/skn-eza/projekty/2023-1.html

https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/oncovet-onkologia-weterynaryjna/zespol/dr-marta-henklewska-3.html

Rezultaty: 11 - 20 z 36 podstron

magnacarta-logo.jpglogo European University Associationlogo HR Excellence in Researchprzejdź do bip eugreen_logo_simple.jpgica-europe-logo.jpglogo-1.png