eu_green_logo_szare.png

Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Application of terrestrial laser scanning for the monitoring of changes in the mountain river bed
https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/doktoraty-habilitacje/przewody-doktorskie/agata-walicka-42.html
"Eksperymentalne terapie nowotworów otrzewnej na modelach komórkowych oraz modelu zwierzęcym świni domowej (Sus scrofa domestica)"
https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/doktoraty-habilitacje/postepowania-habilitacyjne/agata-mikolajczyk-martinez-30.html
Doktorantka Szkoły Doktorskiej UPWr Agata Bisiecka dzięki nauce rozwiązuje zagadki z przeszłości, a także pomaga wymiarowi sprawiedliwości w identyfikacji ludzkich szczątków.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pokaz-mi-swoja-czaszke-a-powiem-ci-kim-jestes-3657.html
Studia inżynierskie na kierunku technologia i organizacja gastronomii – to odpowiedź nie tylko na potrzeby rynku, ale też samych studentów. Agata Kurasiewicz i Izabela Florek są właśnie na praktyce u Zbigniewa Koźlika, jednego z najbardziej rozpoznawalnych szefów kuchni, współtwórcy – razem z Dolnośląską Organizacją Turystyczną – Dolnośląskiego Szlaku Kulinarnego.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/specjalisci-od-gastronomii-z-dyplomem-3842.html
Trzy studentki Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności zmierzą się w finale konkursu kulinarnego o nagrody JM Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu „Pojedynek mistrzów kuchni”. To Pola Blak, Agata Kurasiewicz i Justyna Owsianka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pojedynek-mistrzow-kuchni-oto-finalistki-3886.html
Nagrody specjalne Za uzyskanie najwyższej liczby cytowań w skali uczelni prof. dr hab. Adam Figiel prof. dr hab. inż. Jan Oszmiański prof. dr hab. inż. Aneta Wojdyło Za uzyskanie stopnia doktora habilitowanego przed ukończeniem 35. roku życia dr hab. Krzysztof Grzymajło, profesor uczelni dr hab. inż. Jan Kazak, profesor uczelni dr hab. inż. Piotr Krajewski, profesor uczelni dr hab. inż. Paulina Nowicka, profesor uczelni dr hab. Aleksandra Pawlak, profesor uczelni dr hab. inż. Daniel (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-nagrodzonych--swieto-upwr--listopad-2020

https://upwr.edu.pl/studia/studencka-aktywnosc/kola-naukowe/skn-na-wydziale-inzynierii-ksztaltowania-srodowiska-i-geodezji/skn-wspornik/skn-wspornik-1.html
Finiszuje z doktoratem i właśnie dostała fundusze na projekt realizowany w ramach konkursu Preludium. Promotorką Agaty Matery, studentki Szkoły Doktorskiej UPWr jest prof. Ewa Huszcza.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorantka-upwr-z-grantem-z-preludium-4423.html
SKN Wspornik powstało 6 grudnia, a to data, która zobowiązuje. Po raz czwarty studenci zebrali pieniądze i wyremontowali pomieszczenia Wrocławskiego Centrum Opieki i Wychowania.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/skn_wspornik_jak_swiety_mikolaj-44.html
Dr Agata Wojciechowicz-Budzisz przez najbliższy rok będzie realizowała projekt zatytułowany „Charakterystyka zakwasów piekarskich przygotowanych na bazie pseudozbóż z udziałem słodów specjalnych” – tym pseudozbożem, z którego będzie otrzymywać zakwasy będące bazą do wypieku pieczywa, będzie komosa ryżowa, inaczej quinoa: biała, czerwona i czarna.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dr-wojciechowicz-budzisz-i-komosa-ryzowa-3941.html

Rezultaty: 11 - 20 z 16 podstron

magnacarta-logo.jpglogo European University Associationlogo HR Excellence in Researchprzejdź do bip eugreen_logo_simple.jpgica-europe-logo.jpglogo-1.png