wyszukiwanie zaawansowane
Studia inżynierskie na kierunku technologia i organizacja gastronomii – to odpowiedź nie tylko na potrzeby rynku, ale też samych studentów. Agata Kurasiewicz i Izabela Florek są właśnie na praktyce u Zbigniewa Koźlika, jednego z najbardziej rozpoznawalnych szefów kuchni, współtwórcy – razem z Dolnośląską Organizacją Turystyczną – Dolnośląskiego Szlaku Kulinarnego.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/specjalisci-od-gastronomii-z-dyplomem-3842.html
Trzy studentki Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności zmierzą się w finale konkursu kulinarnego o nagrody JM Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu „Pojedynek mistrzów kuchni”. To Pola Blak, Agata Kurasiewicz i Justyna Owsianka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pojedynek-mistrzow-kuchni-oto-finalistki-3886.html
https://upwr.edu.pl/studia/studencka-aktywnosc/kola-naukowe/skn-na-wydziale-inzynierii-ksztaltowania-srodowiska-i-geodezji/skn-wspornik/skn-wspornik-1.html
Finiszuje z doktoratem i właśnie dostała fundusze na projekt realizowany w ramach konkursu Preludium. Promotorką Agaty Matery, studentki Szkoły Doktorskiej UPWr jest prof. Ewa Huszcza.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorantka-upwr-z-grantem-z-preludium-4423.html
SKN Wspornik powstało 6 grudnia, a to data, która zobowiązuje. Po raz czwarty studenci zebrali pieniądze i wyremontowali pomieszczenia Wrocławskiego Centrum Opieki i Wychowania.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/skn_wspornik_jak_swiety_mikolaj-44.html
Dr Agata Wojciechowicz-Budzisz przez najbliższy rok będzie realizowała projekt zatytułowany „Charakterystyka zakwasów piekarskich przygotowanych na bazie pseudozbóż z udziałem słodów specjalnych” – tym pseudozbożem, z którego będzie otrzymywać zakwasy będące bazą do wypieku pieczywa, będzie komosa ryżowa, inaczej quinoa: biała, czerwona i czarna.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dr-wojciechowicz-budzisz-i-komosa-ryzowa-3941.html
Najlepszy Dyplom Roku mgr inż. Jessica Brzezowska – Technologia żywności i żywienie człowieka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności mgr inż. Bartosz Czech – Bioinformatyka, Wydział Biologii i Hodowli Zwierząt Wyróżnienia dla najlepszych absolwentów uczelni mgr inż. Agata Kociołek – agrobiznes mgr inż. arch. kraj. Aleksandra Blecharz – architektura krajobrazu mgr Arkadiusz Dziech – biologia mgr inż. Bartosz Czech – bioinformatyka mgr inż. Aleksandra Prażmowska – (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/najlepsi-absolwenci-upwr-inaguracja-roku-akademickiego-2019-2020
https://upwr.edu.pl/badania/doktoranci/obrony-doktoratow/mgr-agata-katarzyna-bisiecka-9-04-2024-r--140.html
https://upwr.edu.pl/badania/doktoranci/obrony-doktoratow/mgr-inz-agata-walicka-7-lipca-2022-r--37.html
Trwa rekrutacja na kolejny semestr Uniwersytetu Dzieci – zajęcia od lat prowadzą również naukowcy UPWr. Dr Wojciech Kilian i Agata Włóka zostali nagrodzeni za najlepszy scenariusz lekcji w ciągu 10 lat działania uniwersytetu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/uniwersytet_dzieci_10_lat_rozbudzania_ciekawosci-551.html
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/specjalisci-od-gastronomii-z-dyplomem-3842.html
Trzy studentki Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności zmierzą się w finale konkursu kulinarnego o nagrody JM Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu „Pojedynek mistrzów kuchni”. To Pola Blak, Agata Kurasiewicz i Justyna Owsianka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pojedynek-mistrzow-kuchni-oto-finalistki-3886.html
https://upwr.edu.pl/studia/studencka-aktywnosc/kola-naukowe/skn-na-wydziale-inzynierii-ksztaltowania-srodowiska-i-geodezji/skn-wspornik/skn-wspornik-1.html
Finiszuje z doktoratem i właśnie dostała fundusze na projekt realizowany w ramach konkursu Preludium. Promotorką Agaty Matery, studentki Szkoły Doktorskiej UPWr jest prof. Ewa Huszcza.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorantka-upwr-z-grantem-z-preludium-4423.html
SKN Wspornik powstało 6 grudnia, a to data, która zobowiązuje. Po raz czwarty studenci zebrali pieniądze i wyremontowali pomieszczenia Wrocławskiego Centrum Opieki i Wychowania.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/skn_wspornik_jak_swiety_mikolaj-44.html
Dr Agata Wojciechowicz-Budzisz przez najbliższy rok będzie realizowała projekt zatytułowany „Charakterystyka zakwasów piekarskich przygotowanych na bazie pseudozbóż z udziałem słodów specjalnych” – tym pseudozbożem, z którego będzie otrzymywać zakwasy będące bazą do wypieku pieczywa, będzie komosa ryżowa, inaczej quinoa: biała, czerwona i czarna.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dr-wojciechowicz-budzisz-i-komosa-ryzowa-3941.html
Najlepszy Dyplom Roku mgr inż. Jessica Brzezowska – Technologia żywności i żywienie człowieka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności mgr inż. Bartosz Czech – Bioinformatyka, Wydział Biologii i Hodowli Zwierząt Wyróżnienia dla najlepszych absolwentów uczelni mgr inż. Agata Kociołek – agrobiznes mgr inż. arch. kraj. Aleksandra Blecharz – architektura krajobrazu mgr Arkadiusz Dziech – biologia mgr inż. Bartosz Czech – bioinformatyka mgr inż. Aleksandra Prażmowska – (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/najlepsi-absolwenci-upwr-inaguracja-roku-akademickiego-2019-2020
https://upwr.edu.pl/badania/doktoranci/obrony-doktoratow/mgr-agata-katarzyna-bisiecka-9-04-2024-r--140.html
https://upwr.edu.pl/badania/doktoranci/obrony-doktoratow/mgr-inz-agata-walicka-7-lipca-2022-r--37.html
Trwa rekrutacja na kolejny semestr Uniwersytetu Dzieci – zajęcia od lat prowadzą również naukowcy UPWr. Dr Wojciech Kilian i Agata Włóka zostali nagrodzeni za najlepszy scenariusz lekcji w ciągu 10 lat działania uniwersytetu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/uniwersytet_dzieci_10_lat_rozbudzania_ciekawosci-551.html
Rezultaty: 11 - 20 z 17 podstron