eu_green_logo_szare.png

Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Tłumy wrocławian, kolejki przy stoiskach wystawców, warsztaty serowarskie, winiarskie i sensoryczne dla dzieci, wreszcie nagrody w konkursach – po dwóch latach przerwy spowodowanej pandemią Święto sera i wina wróciło do Pawłowic.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/vii-swieto-sera-i-wina-za-nami-3887.html
Trzy studentki Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności zmierzą się w finale konkursu kulinarnego o nagrody JM Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu „Pojedynek mistrzów kuchni”. To Pola Blak, Agata Kurasiewicz i Justyna Owsianka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pojedynek-mistrzow-kuchni-oto-finalistki-3886.html
Kolegium Elektorów - kadencja 2024-2028
https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/uczelniana-komisja-wyborcza/komunikaty-uczelnianej-komisji-wyborczej/kadencja-2023-2027/komunikat-nr-52024-uczelnianej-komisji-wyborczej-5.html
Tegoroczna konferencja „Study in Poland” pierwotnie miała dać odpowiedź na pytania, czym dzisiaj powinno być umiędzynarodowienie polskich uczelni i jak wpłynęła na nie digitalizacja przyspieszona przez pandemię, ale podczas dwudniowego spotkania we Wrocławiu jednym z istotniejszych tematów była wojna w Ukrainie i jej konsekwencje dla polskich uczelni.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/study-in-poland-2022-wyzwania--egzamin-i-odpowiedzialnosc-3770.html
Aż pięciu naukowców UPWr – dr Sabina Lachowicz, dr hab. Aleksandra Pawlak, dr Magdalena Rakicka-Pustułka, dr Jarosław Popłoński i dr Rafał Kolenda – otrzymało stypendia ministra nauki i szkolnictwa wyższego dla wybitnie uzdolnionych młodych naukowców.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/stypendia_ministra_dla_wybitnych_mlodych_naukowcow_28_11_2019-78.html
Na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu powstało pięć nowych Wiodących Zespołów Badawczyc. Ich liderami są prof. Aleksandra Lis, prof. Aleksandra Pawlak, prof. Józef Sowiński, prof. Joanna Szyda i prof. Magdalena Szymura. Przewodniczącą Rady WZB została prof. Anna Chełmońska-Soyta, a jej zastępcą doktor honoris causa UPWr prof. Wolfgang Keller.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mamy-nowe-wiodace-zespoly-badawcze-i-rade-wzb-4148.html
Piwowarzy żartują, że ich zadaniem jest tylko przygotowanie brzeczki, a zadaniem drożdży – cała reszta. Badania na Uniwersytecie Przyrodniczym pokazują, jak zastosowanie różnych szczepów tych mikrorganizmów wpływa na jakość piwa. Co to znaczy jakość, dowiemy się dziś na finale Akademii Dobrego Piwa.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/niekonwencjonalne-drozdze-i-ciemne-slody--czyli-jak-stworzyc-piwo-4087.html
Raz na cztery lata uroczystość inauguracji roku akademickiego ma dwóch gospodarzy: rektora, który zakończył kadencję, i tego, któremu wspólnota uczelniana w wyborach powierzyła kierowanie uczelnią. Witam więc dziś państwa w imieniu Magnificencji Rektora Profesora Tadeusza Trziszki i własnym. Dobiegła końca moja 8-letnia misja rektora Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Za kilkadziesiąt minut z radością przekażę insygnia władzy rektorskiej w dobre ręce mojego następcy i przyjaciela: (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/wystapienie-rektora-romana-kolacza-inauguracja-roku-akademickiego-2016-2017
Opus 22, Sonata 17 i Miniatura 6 – naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu zdobyli łącznie ponad 10 milionów złotych na badania. W dwóch projektach UPWr jest liderem.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/ponad-10-milionow-dla-naukowcow-z-upwr-3808.html

Rezultaty: 151 - 160 z 16 podstron

magnacarta-logo.jpglogo European University Associationlogo HR Excellence in Researchprzejdź do bip eugreen_logo_simple.jpgica-europe-logo.jpglogo-1.png