eu_green_logo_szare.png

Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Zmienność wybranych cech użytkowych linii RILs łubinu wąskolistnego (Lupinus angustifolius L.) oraz możliwość indukcji procesu haploidyzacji.
https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/doktoraty-habilitacje/przewody-doktorskie/anna-maciejewska-hoza-66.html
"Modyfikowanie jakości przetworów mięsnych w kierunku otrzymania żywności o cechach funkcjonalnych poprzez zastosowanie niekonwencjonalnych dodatków pochodzenia roślinnego"
https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/doktoraty-habilitacje/postepowania-habilitacyjne/anna-marietta-salejda-26.html
"Fenotypowa i molekularna charakterystyka antybiotykooporności oraz czynników wirulencji szczepów Campylobacter spp., Enterococcus spp. i E. coli izolowanych od drobiu”
https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/doktoraty-habilitacje/postepowania-habilitacyjne/anna-wozniak-biel-18.html

https://upwr.edu.pl/studia/studencka-aktywnosc/kola-naukowe/skn-na-wydziale-biotechnologi-i-nauk-o-zywnosci/skn-kuchni-molekularnej/skn-kuchni-molekularnej-1.html
Prof. Anna Michalska-Ciechanowska z Katedry Technologii Owoców, Warzyw i Nutraceutyków Roślinnych UPWr wraz partnerami pracuje nad innowacyjnymi sposobami wykorzystania organicznych odpadów poprodukcyjnych przemysłu olejarskiego i serowarskiego.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/jak-madrze-zagospodarowac-odpady-przemyslowe-pracuja-nad-tym-naukowcy-upwr-3764.html

https://upwr.edu.pl/studia/studencka-aktywnosc/kola-naukowe/skn-na-wydziale-biotechnologi-i-nauk-o-zywnosci/skn-q-jakosci-zywnosci/skn-q-jakosci-zywnosci-1.html

https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/innowacyjne-rolnictwo-i-ogrodnictwo-inrog/projekty/agrotechniczne-srodowiskowe-i-technologiczne-aspekty-nawozenia-azotem-sorga-cukrowego-5.html
Dr inż. Anna Budny-Walczak z Wydziału Biologii i Hodowli Zwierząt zakończyła badania dotyczące wykorzystania larw owadów jako dodatku do karmy dla psów. Naukowczyni UPWr ma nadzieję, że będą one ratunkiem zarówno dla zwierząt z alergią, jak i dla środowiska, ponieważ produkcja mięsa, to ogromne emisje gazów cieplarnianych.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/innowacyjny-naukowiec--bialko-z-larw-w-karmie-dla-psow-4413.html

https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/zywnosc-i-zdrowie-foodhealth/badania/projekt-wspolfinansowany-ze-srodkow-ncbir-w-ramach-projektu-badawczego-e-6855-ecoraw-e-6855-45-ncbir--2.html

https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/innowacyjne-rolnictwo-i-ogrodnictwo-inrog/projekty/formy-antymonu-w-glebach-wybranych-rejonow-dolnego-slaska-w-aspekcie-zagrozenia-srodowiskowego-6.html

Rezultaty: 81 - 90 z 134 podstron

  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 134

magnacarta-logo.jpglogo European University Associationlogo HR Excellence in Researchprzejdź do bip eugreen_logo_simple.jpgica-europe-logo.jpglogo-1.png