eu_green_logo_szare.png

Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Medale za zasługi dla Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, wiele słów uznania i podziękowania, sesja naukowa i zjazd absolwentów – Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności świętował 40-lecie swojego istnienia, honorując wszystkich, którzy przyczynili się do jego rozwoju.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/jubileusz_wydzialu_biotechnologii_i_nauk_o_zywnosci-540.html
Złoty Krzyż Zasługi prof. dr hab. inż. Bernard Kontny (2023) Srebrny Krzyż Zasługi prof. dr hab. lek. wet. Andrzej Gaweł (2023) dr inż. Teresa Skiba (2023) Medal Złoty za Długoletnią Służbę dr hab. inż. Anna Czubaszek, prof. uczelni (2022) dr hab. inż. Piotr Gołuch, prof. uczelni dr hab. inż. Maciej Oziembłowski, prof. uczelni dr inż. Andrzej Kocowicz Dorota Ficoń Zofia Górska (2023) Elżbieta Nawłoka (2022) Medal Srebrny za Długoletnią Służbę prof. dr hab. inż. Robert Kupczyński (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-nagrodzonych
Po dwóch latach niewielkiej aktywności, Chór Uniwersytetu Przyrodniczego z impetem odnawia działalność. Od początku roku wziął udział w mnóstwie małych i dużych koncertów, zarówno w Polsce, jak i za granicą.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/chor-upwr-wraca-do-swietnosci-po-pandemicznej-przerwie-3810.html
Doktorzy Maciej Orzechowski i Radosław Tatko z Instytutu Budownictwa Wydziału Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji zdobyli Diament Innowacji na międzynarodowych targach Warsaw Build 2016.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/diament_innowacji_dla_upwr-650.html

https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/biokataliza-i-aktywnosc-biologiczna-bioactiv/badania/identyfikacja-zwiazkow-fenolowych-i-irydoidowych-derenia-jadalnego-cornus-mas-l--11.html
Kiszonki podbijają serca i podniebienia smakoszy na całym świecie. Nowe oblicza kiszenia i fermentacji będzie można odkryć 6 października na Pawłowicach. UPWr jest partnerem merytorycznym festiwalu Szatkownica.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/szatkownica-festiwal-produktow-fermentowanych-3342.html
Dziekani i prodziekani: prof. Adam Roman – Wydział Biologii i Hodowli Zwierząt dr hab. Tomasz Tymiński – Wydział Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji dr Stanisław Dzimira – Wydział Medycyny Weterynaryjnej prof. Anna Czubaszek – Wydział Nauk o Żywności dr Katarzyna Szopka – Wydział Przyrodniczo-Technologiczny Pracownicy dydaktyczni: dr Maciej Dobrowolski – Wydział Biologii i Hodowli Zwierząt dr Radosław Stodolak – Wydział Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji dr Izabela (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/najzyczliwsi-pracownicy-uczelni-2016
Dr Radosław Zajdel z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu otrzymał grant MERIT za projekt „BIG4", którego celem jest zbadanie pełnego potencjału wykorzystania technologii GNSS do precyzyjnych badań geodezyjnych i monitorowania zmian zachodzących na Ziemi.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/grant-merit-dla-naukowca-z-upwr-4275.html
Twórcy: Radosław Gniłka, Antoni Szumny, Czesław Wawrzeńczyk Data zgłoszenia: 25-03-2010 Nr zgłoszenia: P.390831 Data wydania decyzji: 21-03-2013 Nr patentu:  215848 Wynalazek dotyczy sposobu otrzymywania czystego (+)-β-tujonu z materiału roślinnego, który poddaje się destylacji z parą wodną, w celu uzyskania olejku eterycznego zawierającego mieszaninę tujonów, którą poddaje się izomeryzacji 5% roztworem NaOH w alkoholu. Do tak otrzymanej mieszaniny dodaje się nasycony roztwór wodorosiarczanu (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/innowacje/know-how/sposob-otrzymywania-czystego---tujonu-z-materialu-roslinnego

https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/biokataliza-i-aktywnosc-biologiczna-bioactiv/projekty/opracowanie-biotechnologicznej-produkcji-waniliny-z-wykorzystaniem-produktow-ubocznych-przemyslu-rolno-spozywczego-27.html

Rezultaty: 21 - 30 z 16 podstron

magnacarta-logo.jpglogo European University Associationlogo HR Excellence in Researchprzejdź do bip eugreen_logo_simple.jpgica-europe-logo.jpglogo-1.png