eu_green_logo_szare.png

Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Zakażenia bakteryjne i wirusowe w stadach gęsi towarowych. Badania wybranych stad w 2-letnim cyklu obserwacji
https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/doktoraty-habilitacje/postepowania-doktorskie/monika-chmielewska-wladyka-16.html

https://upwr.edu.pl/badania/doktoranci/obrony-doktoratow/mgr-inz-monika-czarnecka-27-04-2023-r--69.html

https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/biokataliza-i-aktywnosc-biologiczna-bioactiv/projekty/porownanie-serii-flawonow-flawanonow-oraz-ich-glikozydow-uzyskanych-metodami-biotechnologicznymi-pod-katem-aktywnosci-prebiotycznej-i-hamujacej-wzrost-wybranych-mikroorganizmow-patogennych-11.html

https://upwr.edu.pl/studia/studencka-aktywnosc/kola-naukowe/skn-na-wydziale-biotechnologi-i-nauk-o-zywnosci/skn-technologow-gastronomii-zmiksowani/skn-technologow-gastronomii-zmiksowani-1.html
Wydziałowe Kolegium Elektorów - kadencja 2024-2028
https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/uczelniana-komisja-wyborcza/komunikaty-uczelnianej-komisji-wyborczej/kadencja-2023-2027/komunikat-nr-102024-uczelnianej-komisji-wyborczej-10.html
Prof. Monika Bronkowska z Katedry Żywienia Człowieka o tym, czy święta mogą być dietetyczne, jakie przyprawy nam pomogą przy przejedzeniu i na co zwrócić uwagę, przygotowując świąteczne smakołyki.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/ekspert_upwr_wigilia_moze_byc_lekkostrawna-251.html
W najnowszym odcinku podcastu Monika Maćków z Katedry Żywienia Człowieka i prof. Małgorzata Korzeniowska z Katedry Rozwoju Funkcjonalnych Produktów Żywnościowych odpowiadają m.in. na pytania dlaczego potrzebne jest nam białko zwierzęce, czy wegetarianizm to przyszłość, a weganizm to tylko moda i jak na środowisko oddziałuje hodowla zwierząt.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/mieso-jesc-czy-nie-jesc-oto-jest-pytanie-4079.html
Monika Maćków z Katedry Żywienia Człowieka Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu mówi o tym, co jeść i pić w upalne dni, czego unikać oraz czym się nawadniać. – W okresie upałów trzeba dużo pić i co ważne pić bardzo często, małymi porcjami, podczas całego dnia. Unikać powinniśmy natomiast produktów smażonych, fast food i potraw ostro przyprawionych, a jeśli sięgamy po lody, to po sorbety – mówi dietetyczka.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr-salatki-koktajle-i-zupy-to-dieta-na-upaly-4106.html
W najnowszym odcinku podcastu prof. Monika Michalczuk z Katedry Hodowli Zwierząt SGGW i dr Marta Kuźmińska-Bajor z Katedry Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności UPWr omawiają wyzwania i innowacje w hodowli drobiu, w tym stosowanie antybiotyków, zastosowanie bakteriofagów i kwestie dobrostanu zwierząt. Dyskusja koncentruje się na dążeniu do odpowiedzialnej produkcji i konsumpcji, podkreślając rolę wiedzy i świadomych wyborów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/hodowla-drobiu-antybiotyki--bakteriofagi--dobrostan-4262.html
Naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu rozmawiali z przedstawicielami samorządu województwa dolnośląskiego o działaniach, które trzeba podjąć, by maksymalnie zminimalizować, a w przyszłości odwrócić skutki katastrofy ekologicznej jaka dotknęła ekosystem Odry.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/odbudowa-ekosystemu-wymaga-kompetencji-3866.html

Rezultaty: 11 - 20 z 32 podstron

magnacarta-logo.jpglogo European University Associationlogo HR Excellence in Researchprzejdź do bip eugreen_logo_simple.jpgica-europe-logo.jpglogo-1.png