eu_green_logo_szare.png

Aktualności

wybierz kategorie wiadomości

Prof. Marycz: – To krok do powstania szczepionki przeciwko osteoporozie

10.01.2022

Prof. Krzysztof Marycz: – Ta technologia może zrewolucjonizować nasze podejście do leczenia osteoporozy. Naukowiec z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu wraz z zespołem, wykorzystując technologię mRNA, zamierza odwrócić proces resorpcji kości. Jego projekt zdobył najwyższe finansowanie w konkursie Tango 5 Narodowego Centrum Badań i Rozwoju. Z dwunastu zgłoszonych do oceny, wybrano zaledwie cztery.

Żywność rzemieślnicza ze wsparciem UPWr

05.01.2022

Centrum Produktu Regionalnego Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu to miejsce, w którym tradycyjne serowarstwo, browarnictwo, winiarstwo, przetwórstwo mięsne i owocowo-warzywne będzie przekazywane w nowoczesny sposób. Jak podkreśla dr inż. Marek Szołtysik z Katedry Rozwoju Funkcjonalnych Produktów Żywnościowych, dynamicznie rozwijający się segment żywności rzemieślniczej potrzebuje wsparcia merytorycznego. Stąd pomysł na powstanie CPR.

Organizacja zajęć do końca semestru

04.01.2022

Od 10 stycznia do 4 lutego 2022 r., tj. do końca semestru zimowego w trybie zdalnym odbywać się będą wykłady i zajęcia ogólnouczelniane. O przedmiotach kierunkowych zdecydują dziekani.

magnacarta-logo.jpglogo European University Associationlogo HR Excellence in Researchprzejdź do bip eugreen_logo_simple.jpgica-europe-logo.jpg