wyszukiwanie zaawansowane
Prof. Wiesław Banyś
Prof. Marek Bojarski
Jan Chorostkowski
Prof. Nataliia Demeshkant
Grzegorz Dzik
Wojciech Frączak
Prof. Andrzej Gospodarowicz
Dr Michael Ioannou
Maciej Kaczmarski
Prof. Piotr Kielan
Prof. Krystian Kiełb
Prof. Juliusz Migasiewicz
Janisław Muszyński
Marek Nowara
Jacek Ossowski
Włodzimierz Patalas
Radosław Ratajszczak
Paweł Rubiński
Gen. bryg. Mariusz Wiatr
Marek Winkowski
Stanisław Wysocki
Prof. Marek Ziętek
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/odznaki-zasluzony-dla-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-inauguracja-roku-akademickiego-2016-2017
Medale za zasługi dla Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, wiele słów uznania i podziękowania, sesja naukowa i zjazd absolwentów – Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności świętował 40-lecie swojego istnienia, honorując wszystkich, którzy przyczynili się do jego rozwoju.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/jubileusz_wydzialu_biotechnologii_i_nauk_o_zywnosci-540.html
Doktorzy Maciej Orzechowski i Radosław Tatko z Instytutu Budownictwa Wydziału Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji zdobyli Diament Innowacji na międzynarodowych targach Warsaw Build 2016.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/diament_innowacji_dla_upwr-650.html
https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/biokataliza-i-aktywnosc-biologiczna-bioactiv/badania/identyfikacja-zwiazkow-fenolowych-i-irydoidowych-derenia-jadalnego-cornus-mas-l--11.html
elektorzy w kadencji 2020-2024
https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/uczelniana-komisja-wyborcza/komunikaty-uczelnianej-komisji-wyborczej/kadencja-2019-2023/komunikat-nr-42020-uczelnianej-komisji-wyborczej-11.html
Kiszonki podbijają serca i podniebienia smakoszy na całym świecie. Nowe oblicza kiszenia i fermentacji będzie można odkryć 6 października na Pawłowicach. UPWr jest partnerem merytorycznym festiwalu Szatkownica.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/szatkownica-festiwal-produktow-fermentowanych-3342.html
Dr Radosław Zajdel z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu otrzymał grant MERIT za projekt „BIG4", którego celem jest zbadanie pełnego potencjału wykorzystania technologii GNSS do precyzyjnych badań geodezyjnych i monitorowania zmian zachodzących na Ziemi.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/grant-merit-dla-naukowca-z-upwr-4275.html
Twórcy: Radosław Gniłka, Antoni Szumny, Czesław Wawrzeńczyk Data zgłoszenia: 25-03-2010 Nr zgłoszenia: P.390831 Data wydania decyzji: 21-03-2013 Nr patentu: 215848 Wynalazek dotyczy sposobu otrzymywania czystego (+)-β-tujonu z materiału roślinnego, który poddaje się destylacji z parą wodną, w celu uzyskania olejku eterycznego zawierającego mieszaninę tujonów, którą poddaje się izomeryzacji 5% roztworem NaOH w alkoholu. Do tak otrzymanej mieszaniny dodaje się nasycony roztwór wodorosiarczanu (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/innowacje/know-how/sposob-otrzymywania-czystego---tujonu-z-materialu-roslinnego
https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/biokataliza-i-aktywnosc-biologiczna-bioactiv/projekty/opracowanie-biotechnologicznej-produkcji-waniliny-z-wykorzystaniem-produktow-ubocznych-przemyslu-rolno-spozywczego-27.html
https://upwr.edu.pl/badania/doktoranci/obrony-doktoratow/mgr-inz-andrzej-kwasnica-21-06-2024-r--148.html
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/odznaki-zasluzony-dla-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-inauguracja-roku-akademickiego-2016-2017
Medale za zasługi dla Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, wiele słów uznania i podziękowania, sesja naukowa i zjazd absolwentów – Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności świętował 40-lecie swojego istnienia, honorując wszystkich, którzy przyczynili się do jego rozwoju.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/jubileusz_wydzialu_biotechnologii_i_nauk_o_zywnosci-540.html
Doktorzy Maciej Orzechowski i Radosław Tatko z Instytutu Budownictwa Wydziału Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji zdobyli Diament Innowacji na międzynarodowych targach Warsaw Build 2016.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/diament_innowacji_dla_upwr-650.html
https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/biokataliza-i-aktywnosc-biologiczna-bioactiv/badania/identyfikacja-zwiazkow-fenolowych-i-irydoidowych-derenia-jadalnego-cornus-mas-l--11.html
elektorzy w kadencji 2020-2024
https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/uczelniana-komisja-wyborcza/komunikaty-uczelnianej-komisji-wyborczej/kadencja-2019-2023/komunikat-nr-42020-uczelnianej-komisji-wyborczej-11.html
Kiszonki podbijają serca i podniebienia smakoszy na całym świecie. Nowe oblicza kiszenia i fermentacji będzie można odkryć 6 października na Pawłowicach. UPWr jest partnerem merytorycznym festiwalu Szatkownica.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/szatkownica-festiwal-produktow-fermentowanych-3342.html
Dr Radosław Zajdel z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu otrzymał grant MERIT za projekt „BIG4", którego celem jest zbadanie pełnego potencjału wykorzystania technologii GNSS do precyzyjnych badań geodezyjnych i monitorowania zmian zachodzących na Ziemi.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/grant-merit-dla-naukowca-z-upwr-4275.html
Twórcy: Radosław Gniłka, Antoni Szumny, Czesław Wawrzeńczyk Data zgłoszenia: 25-03-2010 Nr zgłoszenia: P.390831 Data wydania decyzji: 21-03-2013 Nr patentu: 215848 Wynalazek dotyczy sposobu otrzymywania czystego (+)-β-tujonu z materiału roślinnego, który poddaje się destylacji z parą wodną, w celu uzyskania olejku eterycznego zawierającego mieszaninę tujonów, którą poddaje się izomeryzacji 5% roztworem NaOH w alkoholu. Do tak otrzymanej mieszaniny dodaje się nasycony roztwór wodorosiarczanu (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/innowacje/know-how/sposob-otrzymywania-czystego---tujonu-z-materialu-roslinnego
https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/biokataliza-i-aktywnosc-biologiczna-bioactiv/projekty/opracowanie-biotechnologicznej-produkcji-waniliny-z-wykorzystaniem-produktow-ubocznych-przemyslu-rolno-spozywczego-27.html
https://upwr.edu.pl/badania/doktoranci/obrony-doktoratow/mgr-inz-andrzej-kwasnica-21-06-2024-r--148.html
Rezultaty: 31 - 40 z 14 podstron