eu_green_logo_szare.png

Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane

https://upwr.edu.pl/badania/doktoranci/obrony-doktoratow/mgr-inz-marta-meisel-17-10-2023-r--84.html
Dwie prestiżowe nagrody II stopnia za wybitne osiągnięcia w dziedzinie techniki przyznane przez Naczelną Organizację Techniczną otrzymali naukowcy z Wydziału Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/nasi_naukowcy_z_nagrodami_not_u-657.html
w sprawie powołania komisji do odbioru końcowego prac związanych z realizacją inwestycji pn.: „Budowa Centrum Diagnostyki Eksperymentalnej i Innowacyjnych Technologii Biomedycznych” Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, której Wykonawcą jest PB „MAXBUD” ABJ Sp. z o.o.
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-rektora/2012-rok/zarzadzenie-nr-742012-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-28-maja-2012-roku-75.html

https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/oferta-biznesowa/hodowla-grzybow-18.html
Julia Pietrasina, Maria Noszczyk, Marta Marcinek i Michaela Sukenikova z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu znalazły się w gronie stypendystów 2021 Veterinary Student Scholarship Program organizowanego przez MSD Animal Health and the Federation of Veterinarians of Europe.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/studentki-weterynarii-z-miedzynarodowym-stypendium-3723.html

https://upwr.edu.pl/studia/samorzad-studencki/samorzad-studencki-upwr-1.html
W tym odcinku podcastu „Mamy zielone pojęcie” dr Marta Weber-Siwirska i Weronika Marcol omawiają korzyści płynące z wdrażania w miastach zrównoważonych rozwiązań, takich jak zielone dachy czy ściany. Rozmawiają na temat źródeł tej inicjatywy i różnorodnych projektów w Polsce i Europie, a także o tym, jaką funkcję zielone dachy pełnią w przestrzeni miejskiej.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/zielone-dachy--zielone-sciany-ekstrawagancja-czy-rewolucja-4255.html
W najnowszym odcinku podcastu prof. Monika Michalczuk z Katedry Hodowli Zwierząt SGGW i dr Marta Kuźmińska-Bajor z Katedry Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności UPWr omawiają wyzwania i innowacje w hodowli drobiu, w tym stosowanie antybiotyków, zastosowanie bakteriofagów i kwestie dobrostanu zwierząt. Dyskusja koncentruje się na dążeniu do odpowiedzialnej produkcji i konsumpcji, podkreślając rolę wiedzy i świadomych wyborów.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/hodowla-drobiu-antybiotyki--bakteriofagi--dobrostan-4262.html

https://upwr.edu.pl/wspolpraca/projekty/fundusze-europejskie/program-srodowisko--energia-i-zmiany-klimatu/zielone-korytarze-miejskie---klimatyczne-przebudzenie-w-koninie/zielone-korytarze-miejskie-klimatyczne-przebudzenie-w-koninie-1.html
Wiosną, po długiej zimie, przyroda budzi się do życia. Coraz cieplejsze dni sprawiają, że świat staje się pełen barw, zieleni, kwiatów – a te, które rosną wokół nas, można wykorzystać do stworzenia pięknych kompozycji. O tym, jakich roślin można użyć, opowiadają dr Marta Monder i dr Marta Czaplicka, a dr Ewa Podhajska mówi o nietypowych, wczesnowiosennych ozdobach, jakie wykonały jej studentki.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/eksperci-upwr--jak-przystroic-dom-na-wiosne-i-wielkanoc-3779.html

Rezultaty: 31 - 40 z 38 podstron

  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 38

magnacarta-logo.jpglogo European University Associationlogo HR Excellence in Researchprzejdź do bip eugreen_logo_simple.jpgica-europe-logo.jpglogo-1.png