wyszukiwanie zaawansowane
w sprawie powołania komisji konkursowej w celu wyłonienia kandydata na stanowisko specjalisty w Centrum Spraw Studenckich
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2023-rok/zarzadzenie-nr-3172023k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-22-grudnia-2023-roku-323.html
https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/biokataliza-i-aktywnosc-biologiczna-bioactiv/badania/innowacyjne-metody-izolowania-bialek-z-wytlokow-otrzymywanych-po-tloczeniu-na-zimno-oleju-z-nasion-slonecznika-21.html
Twórcy: Antoni Polanowski, Tadeusz Trziszka, Agnieszka Sosnowska Data zgłoszenia: 19-08-2011 Nr zgłoszenia: P.396026 Data wydania decyzji: 25-03-2014 Nr patentu: 218076 Przedmiotem wynalazku jest sposób otrzymywania Yolkiny z frakcji plazmatycznej żółtka jaja, zwłaszcza kurzego, dwiema alternatywnymi metodami: immunoglobulinę Y (IgY) poddaje się dializie wobec buforu fosforanowego, po czym dializat klaruje się i zagęszcza na membranie o przepuszczalności granicznej poniżej 3 kDa, a otrzymany (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/innowacje/know-how/sposob-otrzymywania-bialek-o-wlasciwosciach-immunoregulatorowych
https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/zywnosc-i-zdrowie-foodhealth/projekty/zmiany-profilu-aminokwasowego-ziemniakow-o-roznej-barwie-miazszu-podczas-przechowywania-5.html
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/projekty/zmiany-funkcjonalnosci-bialek-miofibrylarnych-w-obecnosci-zwiazkow-bioaktywnych-c-asiatica/przedmiotem-programu-jest-ws-1.html
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/projekty/zmiany-funkcjonalnosci-bialek-miofibrylarnych-w-obecnosci-zwiazkow-bioaktywnych-c-asiatica
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/projekty/ministerstwo-edukacji-i-nauki/perly-nauki/zmiany-funkcjonalnosci-bialek-miofibrylarnych-w-obecnosci-zwiazkow-bioaktywnych-c-asiatica
Dwie prestiżowe nagrody II stopnia za wybitne osiągnięcia w dziedzinie techniki przyznane przez Naczelną Organizację Techniczną otrzymali naukowcy z Wydziału Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/nasi_naukowcy_z_nagrodami_not_u-657.html
Wpływ wybranych modyfikacji białek roślinnych na właściwości funkcjonalne i profil aminokwasowy otrzymanych preparatów
https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/doktoraty-habilitacje/postepowania-habilitacyjne/joanna-weronika-miedzianka-37.html
Katarzyna Leicht, doktorantka z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, prowadzi badania nad wykorzystaniem białek miofibrylarnych pochodzących z mięśni drobiu oraz bioaktywnych związków roślinnych z Centella asiatica. Jej praca ma potencjał zrewolucjonizować przemysł spożywczy, tworząc innowacyjne produkty, które wspierają zdrowie i przyczyniają się do zrównoważonego rozwoju surowców w przemyśle mięsnym.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorantka-upwr-bada-innowacyjne-podejscie-do-zywnosci-funkcjonalnej-4458.html
https://bip.upwr.edu.pl/akty-prawne/zarzadzenia/zarzadzenia-ws-powolania-komisji/2023-rok/zarzadzenie-nr-3172023k-rektora-uniwersytetu-przyrodniczego-we-wroclawiu-z-dnia-22-grudnia-2023-roku-323.html
https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/biokataliza-i-aktywnosc-biologiczna-bioactiv/badania/innowacyjne-metody-izolowania-bialek-z-wytlokow-otrzymywanych-po-tloczeniu-na-zimno-oleju-z-nasion-slonecznika-21.html
Twórcy: Antoni Polanowski, Tadeusz Trziszka, Agnieszka Sosnowska Data zgłoszenia: 19-08-2011 Nr zgłoszenia: P.396026 Data wydania decyzji: 25-03-2014 Nr patentu: 218076 Przedmiotem wynalazku jest sposób otrzymywania Yolkiny z frakcji plazmatycznej żółtka jaja, zwłaszcza kurzego, dwiema alternatywnymi metodami: immunoglobulinę Y (IgY) poddaje się dializie wobec buforu fosforanowego, po czym dializat klaruje się i zagęszcza na membranie o przepuszczalności granicznej poniżej 3 kDa, a otrzymany (...)
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/oferta-dla-biznesu/innowacje/know-how/sposob-otrzymywania-bialek-o-wlasciwosciach-immunoregulatorowych
https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/zywnosc-i-zdrowie-foodhealth/projekty/zmiany-profilu-aminokwasowego-ziemniakow-o-roznej-barwie-miazszu-podczas-przechowywania-5.html
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/projekty/zmiany-funkcjonalnosci-bialek-miofibrylarnych-w-obecnosci-zwiazkow-bioaktywnych-c-asiatica/przedmiotem-programu-jest-ws-1.html
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/projekty/zmiany-funkcjonalnosci-bialek-miofibrylarnych-w-obecnosci-zwiazkow-bioaktywnych-c-asiatica
https://upwr.edu.pl/wspolpraca/projekty/ministerstwo-edukacji-i-nauki/perly-nauki/zmiany-funkcjonalnosci-bialek-miofibrylarnych-w-obecnosci-zwiazkow-bioaktywnych-c-asiatica
Dwie prestiżowe nagrody II stopnia za wybitne osiągnięcia w dziedzinie techniki przyznane przez Naczelną Organizację Techniczną otrzymali naukowcy z Wydziału Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/nasi_naukowcy_z_nagrodami_not_u-657.html
Wpływ wybranych modyfikacji białek roślinnych na właściwości funkcjonalne i profil aminokwasowy otrzymanych preparatów
https://bip.upwr.edu.pl/uniwersytet/doktoraty-habilitacje/postepowania-habilitacyjne/joanna-weronika-miedzianka-37.html
Katarzyna Leicht, doktorantka z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, prowadzi badania nad wykorzystaniem białek miofibrylarnych pochodzących z mięśni drobiu oraz bioaktywnych związków roślinnych z Centella asiatica. Jej praca ma potencjał zrewolucjonizować przemysł spożywczy, tworząc innowacyjne produkty, które wspierają zdrowie i przyczyniają się do zrównoważonego rozwoju surowców w przemyśle mięsnym.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorantka-upwr-bada-innowacyjne-podejscie-do-zywnosci-funkcjonalnej-4458.html
Rezultaty: 1 - 10 z 59 podstron