Konkurs „Adaptacja Klimatu w Systemach Żywnościowych”
Wageningen University & Research (WUR) wraz z GAIN, CCAFS, IAAS i CSAYN zaprasza studentów wyższych uczelni do udziału w konkursie „Adaptacja Klimatu w Systemach Żywnościowych” ramach Ścieżki innowacji QING.
Z zaproszenia mogą skorzystać zespoły studentów i/lub młodych profesjonalistów, których celem będzie wymyślenie sposobów adaptacji klimatycznej w systemach żywnościowych. Zespoły mogą przesłać swoje koncepcje zawierające innowacyjne pomysły do 5 lipca. Zwycięzkie pięć zespołów, które otrzymają kapitał startowy w wysokości 2500 euro i 3 miesiące monitoringu i wsparcia inżynierów holenderskiej firmy technologicznej QING!. Jedna z drużyn natomiast może zaprezentować swoje wyniki podczas Pre-COP #All4ClimateItaly pod koniec września.
Więcej informacji w załączniku poniżej oraz na stronie:
QING Innovation Track - Competition for Climate Adaptation in Food Systems
Pliki do pobrania
-
308.38KB [ .pdf ]Data publikacji: 17-06-2021 16:19