Blended Intensive Programmes „Food Sustainability”
Wpis może zawierać nieaktualne dane.
Program BIP w Parmie (Włochy)
Blended Intensive Programmes, czyli Mieszane Kursy Intensywne:
„Food Sustainability”
Deadline 5 maja 2023 roku
W PROGRAMIE BIP BIORĄ UDZIAŁ NASTĘPUJĄCE UNIWERSYTETY SOJUSZU EU GREEN:
- University of Parma (koordynator – Włochy)
- University of Angers (Francja)
- University of Extremadura (Hiszpania)
- Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu (Polska)
- University of Gavle (Szwecja)
- University of Oradea (Rumunia)
- Atlantic Technological Univeristy (Irlandia)
- University of Magdeburg (Niemcy)
- University of Evora (Portugalia)
SZCZEGÓŁY DOTYCZĄCE PROGRAMU BIP
Kto może brać udział ze strony UPWr:
- studenci studiów magisterskich i doktoranci Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności
- studenci studiów magisterskich i doktoranci Wydziału Przyrodniczo-Technologicznego
Miejsce: University of Parma (Włochy)
Czas trwania: 3-7 lipca 2023 (część fizyczna) plus część wirtualna (10 czerwca – 14 lipca 2023: materiały na platformie)
Program kursu: kurs będzie składał się z modułów związanych z: produkcją żywności, ochroną środowiska, zarządzaniem i prawem
Stypendium: 70 EUR/dzień (możliwe zastosowanie opcji Green travel)
Liczba miejsc: 5
Liczba ECTS: 6
Nabór wniosków trwa do 5 maja 2023 r.
Studenci korzystają z bogatego, międzynarodowego doświadczenia naukowców z uczelni partnerskich.
Wszystkie informacje znajdują się na stronie.
WYMAGANIA REKRUTACYJNE:
studenci wypełniają formularz aplikacyjny dostępny na stronie.
wymagane dokumenty: kopia dowodu osobistego lub paszportu, zaświadczenie z dziekanatu o ocenach uzyskanych na UPWr, certyfikat językowy z angielskiego, inne certyfikaty (opcjonalnie)
studenci wysyłają wymagane dokumenty na adres: bip@unipr.it
OPIEKUN NAUKOWY (UPWr):
Prof. Małgorzata Korzeniowska
malgorzata.korzeniowska@upwr.edu.pl
OPIEKUN ADMINISTRACYJNY (UPWr):
Anna Posadowska-Malarz