Absolutorium Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności – fotorelacja
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu opuścił kolejny rocznik absolwentów.
Podczas uroczystości dziekan prof. Barbara Żarowska wręczyła medale za zasługi dla wydziału: Ryszardowi Tomaszewskiemu, Rafałowi Grzegorzkowi, prof. Annie Czubaszek, prof. Ewie Huszczy, Elżbiecie Buckiej, Annie Niemiec, dr Teresie Skibie.
Absolwenci wysłuchali wykładu absolutoryjnego, pt. "Możliwości wykorzystania zimnej plazmy i prądu elektrycznego w niekonwencjonalnych metodach utrwalania żywności", w którym prof. Andrzej Jarmoluk porzedstawił najnowsze trendy w zakresie dekontaminacji żywności.
Dyplomy ukończenia studiów odebrali absolwenci kierunków: biotechnologia (26 osób), technologia żywności i żywienia człowieka (15 osób), zarządzanie jakością i analiza żywności (26 osób), żywienie człowieka i dietetyka (25 osób).
Na koniec uroczystości głos zabrali przedstawicielka absolwentów mgr inż. Anna Maciocha z kierunku zarządzanie jakością i analiza żywności oraz prof. Jerzy Bieniek, prezes Stowarzyszenia Absolwentów Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
Galeria zdjęć